VELIKI USPJEH

Profesoru Nabilu Naseru dodijeljeno najviše priznanje "Fellowship FACC", najprestižnije institucije u svijetu za bolesti srca

Kruna profesionalne karijere je biti dvostruki Fellow, Evropske FESC i Američke FACC institucije, čime se stiče status konsultanta što podrazumijeva status eksperta i vrhunskog stručnjaka iz oblasti moderne kardiologije

E. Ć.

1.7.2022

Dr. Naser: Kruna profesionalne karijere. Avaz

Profesoru Nabilu Naseru u februaru ove godine je dodijeljeno najviše priznanje "Fellowship FACC", najprestižnije institucije u svijetu za bolesti srca Američkog Kardiološkog Društva - ACC, a dodjela ove titule FACC podliježe veoma strogim naučnim kriterijima i veoma zahtjevnim uslovima.

Kruna profesionalne karijere je biti dvostruki Fellow, Evropske FESC i Američke FACC institucije, čime se stiče status konsultanta što podrazumijeva status eksperta i vrhunskog stručnjaka iz oblasti moderne kardiologije i kardiovaskularne imaging tehnike.

Profesor Nabil Naser je diplomirao na Medicisnkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu - Bosna i Hercegovina, gdje je stekao diplomu doktora medicine i završio magistarski i doktorski studij iz oblasti moderne kardiologije. Dr. Nabil Naser je izbran za vanrednog profesora na Medicinskom Fakultetu u Sarajevu – UNSA i Univerzitetu u Tuzli UNTZ.

Prof. Naser ima više od 30 godina iskustva u kliničkoj modernoj kardiologiji, sa posebnim zanimanjem za neinvazivnu dijagnostiku, kardiovaskularne imaging tehnike, srčane aritmije i zatajenje srca.


Priznanje profesoru Nabilu Naseru. Avaz

Prof. Nabil je član je Udruženja Kardiologa Bosne i Hercegovine od 1998 godine (UKuBiH), član Evropskog Udruženja kardiologa (ESC), dobitnik Diplome Europskog kardiologa (European Cardiologist – EBSC) - Evropskog Udruženja kardiologa (ESC) 2003 godine, a od 2004. godine je postao Fellow Evropskog Udruženja kardiologa FESC, najprestižnijeg profesionalnog priznanja koje dodijeluje Evropsko Kardiološko Društvo.

Prof. Naser je predsjednik radne grupe za kardiovaskularne imaging tehnike pri Udruženju kardiologa u BiH i predsjednik Skupštine Udruženja Kardiologa u BiH (UkuBiH) od 2017 godine. Prof. Nabil je dobitnik najvišeg priznanja čuvene institucije za kardiovaskularne imaging tehnike i ima status Fellow European Association of Cardiovascular Imaging – FEACVI od 2019 godine.

Prof. Nabil je autor i koautor brojnih istraživačkih i naučnih publikacija iz oblasti moderne kardiologije i 3 univerzitetske knjige sa autorima iz regije i zapadne Evrope.

Prof. Naser je učesnik u izradi najnovijih Evropskih smjernica za predijabetes, dijabetes i kardiovskularne bolesti 2019 godine, Evropskih smjernica za urođene srčane mane kod odraslih 2022. godine, te najnovijih smjernica za ventrikularne aritmije i prevenciju iznenadne srčane smrti koje će biti objavljene na Evropskom Kongresu Kardiologa u Barceloni u avgustu ove godine. Također je član borda i recenzent brojnih istraživačkih naučnih časopisa širom svijeta.

Prof. Naser je kao pozvani predavač rado viđen gost na brojnim domaćim, regionalnim, evropskim i međunarodnim kongresima moderne kardiologije i savremene ehokardiografije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.