ODLUČENO NA SJEDNICI

SNSD šalje Cvijanović u utrku za člana Predsjedništva BiH, Dodik kandidat za predsjednika RS

Nosioci liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će biti Nebojša Radmanović, Obren Petrović i Radovan Višković

Željka Cvijanović i Milorad Dodik. Agencije

E. Ć.

1.7.2022

Milorad Dodik je kandidat za predsjednika Republike Srpske, a Željka Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH, odlučeno je na današnjoj sjednici SNSD-a.

Očekuje se da kandidatske liste budu verifikovane na sjednici Glavnog odbora stranke u Gradišci. Poslije sjednice Glavnog odbora bit će održana konferencija za novinare.

Nosioci lista ove stranke za Parlament BiH će biti biti Radovan Višković, Obren Petrović i Nebojša Radmanović. U utrku za Predstavnički dom će Zoran Tegeltija, Snježana Novaković-Bursać, Milorad Kojić, Radovan Kovačević i Sanja Vulić.

Nosilac izborne liste SNSD-a u banjalučkoj regiji za Narodnu skupštinu RS je direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić, a među kandidatima su, između ostalog, aktuelni narodni poslanici, ministri, predstavnici vlasti na lokalnom nivou te čelnici javnih ustanova i institucija.

Na listi su, kada je riječ o kandidatima iz Banjaluke Nataša Radulović, Borivoj Obradović, Dijana Grbić, Zorica Kuzmanović Vasilić, Nevena Todorović, Anja Ljubojević, Alen Šeranić, Nenad Grbić, kao i Irena Јoldžić i Srđan Mazalica.

Povjerenje su dobili i Radovan Dimitrić iz Mrkonjić Grada, Radenko Bubić iz Kotor Varoša, Boris Pašalić iz Čelinca te Milan Kovač iz Šipova.

Poslije sjednice Glavnog odbora bit će održana konferencija za novinare.

Inače, rukovodstvo SNSD-a odlučilo je da onaj ko osvoji mandat u parlamentu neće biti u mogućnosti da bude poslanik i direktor nekog javnog preduzeća.






Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.