PREDSJEDNIŠTVO BIH

Šefik Džaferović primio predstavnike Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine

Predstavnici Svjetskog saveza dijaspore BiH su iznijeli svoja viđenja na koji način institucije BiH mogu poboljšati svoju komunikaciju prema dijaspori, kako po pitanju tekućih tema kao što su registracija za izbore tako i na generalnom planu

Šefik Džaferović primio predstavnike Svjetskog saveza dijaspore BiH. PREDSJEDNIŠTVO BiH

S. S.

1.7.2022

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je danas predstavnike Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine.  Razgovarano je o aktuelnim pitanjima od značaja za bh. dijasporu i saradnju Svjetskog saveza dijaspore BiH sa institucijama Bosne i Hercegovine.

Posebna pažnja posvećena je izazovima vezanim za registraciju glasača u dijaspori za predstojeće izbore. Predsjedavajući Džaferović je kazao da je jačanje veza države BiH sa bh. dijasporom prioritetni državni interes, te da je naročito u jačanju privrednih veza enorman ekonomski potencijal.

Predstavnici Svjetskog saveza dijaspore BiH su iznijeli svoja viđenja na koji način institucije BiH mogu poboljšati svoju komunikaciju prema dijaspori, kako po pitanju tekućih tema kao što su registracija za izbore tako i na generalnom planu.

U ime delegacije Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, sastanku su prisustvovali: Hasan Šehović, Smajo Murguz, Željka Šećerbegović, Mujo Hamzić, Željko Javor i Mirza Ćohadžić, saopćilo je Predsjedništvo BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.