KANTON SARAJEVO

Bivša direktorica VIK-a Azra Muzur: Edin Forto laže da je zaslužan jer nema redukcije vode

Znači, a to dobro znaju građani Kantona Sarajevo, redukcija vode je ukinuta dok sam ja bila na poziciji v.d. direktorice ViK-a i to periodu kraj 2017. godine - početak 2018. godine, navela je Muzur

Muzur: Reagirala na Fortine izjave. Avaz

A. Č.

1.7.2022

Bivša direktorica KJKP "Vodovod I kanalizacija" Azra Muzur nazvala je čistom laži izjavu premijera Edina Forte o rješavanju problema redukcije vode u Kantonu Sarajevo.

Naime, Forto je prilikom nedavnog gostovanja na televiziji N1 izjavio da je njegova vlada zaslužna za okončanje redukacija vode.

- Građani trebaju glasati za vladu zahvaljujući kojoj za par godina nećemo više govoriti o kašnjenju trolejbusa i tramvaja, kao što ne govorimo više o redukcijama vode jer smo ih ukinuli - izjavio je Forto.

Povodom ove izjave reagirala je Azra Muzur optuživši Fortu da se kiti tuđim perjem.

- Redukcija vode je našim znanjem, mojim marljivim radom, radom mojih saradnika i radnika KJKP Vodovod i kanalizacija doo Sarajevo ukinuta i to u periodu dok je u Kantonu Sarajevo SDA sa koalicionim partnerima imala većinu u Skupštini i u Vladi KS. Edin Forto je bio zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo a od ‘vlade šestorke’ nije bilo ni traga. 

Znači, a to dobro znaju građani Kantona Sarajevo, redukcija vode je ukinuta dok sam ja bila na poziciji v.d. direktorice ViK-a i to periodu kraj 2017. godine - početak 2018. godine. Već u prvom kvartalu 2018. godine u Kantonu Sarajevo nije bilo redukcije (ni dnevne, ni noćne) tj. uspostavljeno je kontinuirano 24-časovno vodosnabdijevanje i nastavljeno uspješno raditi na trajnoj održivosti istog. Pošteno je kititi se samo svojim perjem - poručila je Muzur.


Muzur reagirala na Facebooku. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.