ZAVRŠENE VERTIKALNE UTRKE

Tea Faber i Belmin Mrkanović najbrži na 8. utrci "Avaz Twist Tower Running powered by BH Telecom"

Najbrži omladinac bio je Vedad Piralić, a omladinka Ena Sejdić

Piše: Er. B.

2.7.2022

Na 8. utrci "Avaz Twist Tower Running powered by BH Telecom" učestvovalo je preko 300 takmičara u svim uzrastnim kategorijama.


Sajra Bajrić i Emir Gavranović najbolji u najmlađoj kategoriji

Najbrža u kategoriji djevojčica bila je Sajra Bajrić, drugo mjesto pripalo je Nejli Nogo, dok je na trećeplasirana završila Adna Kečo.

Kod dječaka, prvo mjesto osvojio je Emir Gavranović, drugoplasirani je bio Rijad Jamaković, a na treće mjesto plasirao se Kiril Kutsepalov.

Najbrži omladinac bio je Vedad Piralić, koji je nadmašio drugoplasiranog Tarika Praševića, te trećeplasiranog Haruna Bavčića. U istoj kategoriji kod djevojaka najbrža je bila Ena Sejdić, a na postolju su se našle još drugoplasirana Anja Avdibegović i Dželila Hasanović.

Pobjednica finalne utrke za žene bila je Tea Faber, koja je 780 stepnica (36 spratova) istrčala za nevjerovatnih 4.45 minuta. Na postolju su završile još drugoplasirana Biljana Cvijanović, te Marija Vrajić, dok je četvrtoplasirana bila Amela Trožić, a petoplasirana Anastasija Višt.


Na 8. utrci "Avaz Twist Tower Running powered by BH Telecom" učestvovalo je preko 300 takmičara u svim uzrastnim kategorijama - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+27

Odlično vrijeme

Pobjednik finalne utrke za muškarce bio je Belmin Mrkanović, koji je ostvario vrijeme 4.10. Iza njega kroz cilj je prošao Uroš Gotić, kojem je do vrha „Avaz Twist Towera„ trebalo 4.26. Treće mjesto osvojio je Ivan Maletić, a u prvih pet bili su još i Berin Mušanović, te Mirnes Delić.

Prvoplasirani u muškoj i ženskoj kategoriji zaslužiti su po 800 KM i nagradni vaučer za putovanje u vrijednosti od po 1.000 KM. Novčano su nagrađeni prvih pet takmičara u obje konkurencije.


Djelić atmosfere sa spektakla "Avaz Twist Tower Running powered by BH Telecom" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.