ODLIČAN REZULTAT

Uspjesi bh. učenika na I-FEST2 međunarodnom takmičenju u Tunisu

Radi se o jednom od najvećih takmičenja na području afričkog kontinenta koje se već tradicionalno održava u Tunisu i domaćin je mladima željnih znanja iz svih krajeva svijeta

E. Ć.

2.7.2022

Naila Solo, Merjem Mihaljević i Lejla Alibegović su osvojile zlatne medalje, dok su osvajači bronzanih medalja Asad Grabovica, Kerim Oruč, Kerim Hajdar i Imran Mujkanović. Avaz

Učenici Richmond Park koledža Sarajevo i Richmond Park Međunarodne srednje škole Sarajevo ostvarili su sjajne rezultate na međunarodnom takmičenju “I-FEST2” organizovanom od strane nevladine organizacije ATAST (Tunisian Association for the Future of Sciences and Technology).

Radi se o jednom od najvećih takmičenja na području afričkog kontinenta koje se već tradicionalno održava u Tunisu i domaćin je mladima željnih znanja iz svih krajeva svijeta. Svi oni imaju priliku takmičiti se ali i stjecati dosta novih znanja iz oblasti prirodnih i društvenih nauka, inženjeringa, multimedije.

- Cilj organizovanja ovog takmičenja je inspirisati intelektualnu znatiželju u mladim umovima širom svijeta - ističu iz organizacionog odbora takmičenja.

Kanada, Brazil, Malezija, Tunis, Češka, Južna Afrika, Meksiko, Ukrajina, SAD – samo su neke od zemalja koje su imale svoje predstavnike na ovogodišnjem I-FEST2 takmičenju. Tokom prethodnih dana na takmičenju je predstavljeno preko 250 projekata na kojima je radilo više od 1000 mladih i znatiželjnih učenika.

Bosna i Hercegovina može biti ponosna na naše mlade talente koji su u pratnji mentora – profesorice Ahmić Azre i profesora Sulić Tarika ostvarili zavidne rezultate i na taj način predstavili našu zemlju u najboljem mogućem svjetlu.

Timovi koji su predstavljali Bosnu i Hercegovinu osvojili su ukupno tri zlatne medalje i četiri bronzane medalje te tako još jednom dokazali kako se rad i trud bh. učenika prepoznaje širom svijeta.

Naila Solo, Merjem Mihaljević i Lejla Alibegović su osvojile zlatne medalje, dok su osvajači bronzanih medalja Asad Grabovica, Kerim Oruč, Kerim Hajdar i Imran Mujkanović.

Svim navedenim učenicima i njihovim profesorima mentorima želimo da dočekaju još mnogo sličnih takmičenja na kojima će imati priliku iskazati svoja znanja i stjecati brojna nova iskustva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.