PREDSJEDNIK NIP-A

Konaković: Stavili smo svoje interese u fioke, Bećirović je patriota i pravi predsjednik

Naša odluka da podržimo Denisa u početku bila je čisti racio, racionalna odluka hladne glave u kojoj smo razmišljali o svojoj djeci i svoj djeci u BiH, istakao je Konaković

Konaković: Ovo zaista jeste historijski trenutak za BiH. A. Kukić

Piše: A. K. - A. Z.

3.7.2022

Lider Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković obratio se na Konvenciji opozicionih stranaka koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića (SDP) za člana Predsjedništva BiH.

- Ovo zaista jeste historijski trenutak za BiH, trenutak koji pokazuje da su okupljanja i jedinstva moguća, ali ne ona matematička, ne ona lična, interesna, stranačka, nego suštinska, bosanskohercegovačka okupljanja sa željom da našu domovinu BiH vratimo na pravi kolosijek i da joj zaista istinski pomognemo na putu ka euroatlantskim integracijama.



Svoje lične interese stavili u fioke

U prvom redu želim da se zahvalim svim strankama učesnicama i njihovim rukovodstvima jer se po prvi put istinski desilo da desetak ozbiljnih kandidata za člana Predsjedništva svoje lične interese, svoj ego, svoje stranačke interese zaključaju, stave u fioke i da se okupimo oko pobjedničkog kandidata dr. Denisa Bećirovića.

Naša odluka da podržimo Denisa u početku bila je čisti racio, racionalna odluka hladne glave u kojoj smo razmišljali o svojoj djeci i svoj djeci u BiH. 

Oni su bili razlog zašto smo bili spremni ono što bi možda svakoj stranci donijelo poneki glas više, neku emisiju i nastup više, u konačnici neki mandat više staviti u fioke i najaviti jednu veliku pobjedu. To je zaista bio čisti racio i jedna hladna politička odluka.

Treba ih skloniti sa političke scene

Od tada do danas s ovim čovjekom provodim vrijeme intenzivno, bolje ga upoznajem i danas to više nije racio, danas je to čista emocija i motivacija da jednog časnog Bosanca i Hercegovca, patriotu dovedemo tamo gdje mu je mjesto i da svijetu pokažemo pravog predsjednika.

Važan motiv bio je naša politička spoznaja, koliko je važno skloniti sa političke scene ovaj trojac Dodik-Čović-Izetbegović. Koliko zapravo njih trojica hraneći jedni druge ostvaruju te svoje lične i neke druge interese, a koliko ih malo zanima država BiH. Tu osovinu neuspjeha, osovinu političke depresije zaista treba skloniti sa političke scene. I dvojica su to shvatila. Dvojica su se povukla. Ni Dodik ni Čović neće biti kandidati. A ovog trećeg će narod BiH skloniti i nećemo ga više u Predsjedništvu gledati. Njemu očigledno treba vremena da shvati u kakvom stanju se ova država nalazi - rekao je Konaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.