GORAŽDE

Reis Kavazović: I u narednom periodu pružat ćemo podršku i pomoć slabim i nerazvijenim sredinama

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je kazao kako Islamska zajednica u BiH prati situaciju u tom dijelu države, najavivši da će i u narednom periodu u skladu sa svojim mogućnostima pružati podršku i pomoć slabim i nerazvijenim sredinama

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović sa saradnicima danas je posjetio općinu Pale FBiH. Fena

E. T. / Fena

3.7.2022

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović sa saradnicima danas je posjetio općinu Pale FBiH gdje se sastao sa načelnikom te općine Alminom Ćutukom. Sastanku je prisustvovala premijerka Kantona Aida Obuća, muftija goraždanski Remzija ef. Pitić, kao i predstavnici društveno-političkog i vjerskog života Općine Pale FBiH.


Puno uradili

Načelnik Općine Almin Ćutuk informirao je goste o životu građana na prostoru te lokalne zajednice, od rata pa do danas. Posebno je istakao dobru saradnju sa Islamskom zajednicom kao i sa mjesnim imamom. Zahvalio je reisu-l-ulemi i Islamskoj zajednici BiH na pomoći prilikom izgradnje jednog stambenog objekta za povratničku porodicu na prostoru te lokalne zajednice te podršku za realizaciju projekta opremanja prostorija za omladinu u Hrenovici.

Zahvalnost visokoj delegaciji Islamske zajednice u BiH iskazala je I premijerka BPK Goražde Aida Obuća. Naglasila je da je Općini Pale FBiH potrebna pomoć svih nivoa vlasti, pa i Islamske zajednice koja je, kako je kazala, do sada puno uradila za ovaj dio BiH. Naglasila je da podrška Vlade BPK toj lokalnoj zajednici neće izostati ni u narednom periodu.

Muftija goraždanski Remzija ef. Pitić takođe je izrazio zadovoljstvo posjetom reisu-l-uleme općini Pale i BPK Goražde povodom svečanog otvorenja džamije na Turskoj Ravni u džematu Orahovice, Medžlis Islamske zajednice Goražde.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je kazao kako Islamska zajednica u BiH prati situaciju u tom dijelu države, najavivši da će i u narednom periodu u skladu sa svojim mogućnostima pružati podršku i pomoć slabim i nerazvijenim sredinama.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.