AVAZ NA LICU MJESTA

SBB predao kandidatske liste, Radončić: Nama je najvažnija bitka da od Sarajeva dobijemo jedan novi Dubai

Mi smo ponudili dosta novih imena, jednu novu generaciju političara i ja sam siguran da ćemo participirati u promjeni političke scene, rekao je Radončić

Piše: S. Spahić

4.7.2022

SBB predao kandidatske liste - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
SBB predao kandidatske liste - Avaz
+13

Delegacija Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) na čelu sa Fahrudinom Radončićem, kao što je i najavljeno, predala je kandidatske liste Centralnoj izbornoj komisiji (CIK). 

Pored predsjednika stranke predsjednika Radončića, u delegaciji su bili Ina Pamukčić, predsjednica Glavnog odbora SBB-a, Mirvad Kurić, nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo, Edis Ramović, direktor stručnih službi i Nermin Džino, izvršni sekretar SBB-a. 



Podrška Bećiroviću

Nakon što su predali kandidatske liste, novinarima se obratio predsjednik stranke Fahrudin Radončić.

- Mi smo ponudili dosta novih imena, jednu novu generaciju političara i ja sam siguran da ćemo participirati u promjeni političke scene i nama je osim državnog i federalnog nivoa najvažnija bitka da od Sarajeva dobijemo prijestolnicu, da dobijemo jedan novi Dubai i u tom smislu tražimo podršku građana da to zajednički uradimo - rekao je Radončić.

Na pitanje novinara, da prokomentira poziv Dragana Čovića da stranke ne stavljaju na svoje liste Hrvate, posebno na listu u Srednjo-Bosanskom kantonu, Radončić je kazao:

- Ja sam čuo to, međutim, objektivno pa i u SBB-u imate članove koji imaju ustavno pravo da se kandiddiraju, a izjašnjavaju se kao Hrvati. U tom smislu mi ne možemo odustati da ne kandidramo Hrvate, što opet ne znači da treba učestvovati u majorizaciji bilo kojeg naroda.

Predsjednik SBB-a je upitan i za utrku za državni nivo odnosno članove Predsjedništva BiH.

- Gospodin Bećirović je prošli put, uz jednu izbornu krađu osvojio više od 190.000 glasova. Mislim da će uz podršku ovih desetak stranaka on pobijediti za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Što se tiče gospodina Komšića, on je ako pobijedi, naravno, pobijedit će, trebamo biti direktni, bošnjačkim glasovima. Da li će to biti dovoljno da gospođa Krišto napravi rezultat ili ne, odlučit će glasači - rekao je Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a.


Nosioci listi

Podsjećamo, nosioci listi Saveza za bolju budućnost BiH za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u pet izbornih jedinica su redovni univerzitetski profesor prof. dr. Haris Šarganović (Izborna jedinica 1), diplomirani ekonomista Armin Sarajlić (Izborna jedinica 2), federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić (Izborna jedinica 3), dr. specijalista Adnan Jupić (Izborna jedinica 4) i univerzitetski profesor prof. dr. Izet Žigić (Izborna jedinica 5).

Nosioci listi Saveza za bolju budućnost BiH za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine su dr. specijalista Irma Arifović (Izborna jedinica 1), privrednik i menadžer Fahir Humić (Izborna jedinica 2), univerzitetska profesorica prof. dr. Edisa Papraćanin (Izborna jedinica 3), dr. nauka Nurdin Ćehajić (Izborna jedinica 4), regionalni direktor mikrokreditne organizacije i menadžer Aldin Isaković (Izborna jedinica 5), kantonalna zastupnica i magistrica nauka Meldina Ugarak (Izborna jedinica 6), poznata novinarka, federalna zastupnica i magistrica nauka Sanela Prašović-Gadžo (Izborna jedinica 7), privrednik i predsjednik poznatog Udruženja “Švicarac” Kemal Duraković (Izborna jedinica 8), magistrica Alma Pašić (Izborna jedinica 9) i univerzitetski profesor i poznati kardiohirurg prof. dr. Mirsad Kacila (Izborna jedinica 11).

Nosioci listi za skupštine kantona u Federaciji BiH su delegat u Domu naroda FBiH i kantonalni zastupnik Senad Ahmetović (Posavski kanton), izvršni direktor “Elektroprivrede BiH” dr. sci. Senad Salkić (Tuzlanski kanton), diplomirani ekonomista Adel Sinanović (Zeničko-dobojski kanton), kantonalni zastupnik i magistar Muradif Kanlić (Bosansko-podrinjski kanton), vlasnik lanca veterinarskih stanica dr. Adnan Hozić (Srednjobosanski kanton), dr. specijalista Aida Huseinbegović-Volić (Hercegovačko-neretvanski kanton) i poznati bh. glumac i prvak drame Mirvad Kurić (Kanton Sarajevo).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.