AVAZ NA LICU MJESTA

Potpisan protokol o saradnji Nacionalne turističke organizacije CG i Turističke zajednice KS

Turizam je jedna čista emocija, poručio je Magoda

Piše: A. Ovčina

4.7.2022

Protokol je potpisan danas u Podgorici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Potpisivanje protokola o saradnji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke zajednice Kantona Sarajevo upriličeno je danas u Podgorici u Crnoj Gori. Tom prilikom prisutnima su se obratili direktorica NTO Crne Gore Ana Tripković-Marković i predsjednik Turističke zajednice kantona Sarajevo Kenan Magoda te PR Sarajevo Film Festivala Andrijana Kopf (Copf). 


Saradnja u oblasti međunarodnih projekata

Direktorica NTO kazala je da ove dvije organizacije imaju prostora za saradnju prije svega na razvijanju značajnog turističkog proizvoda i nastupima zajedničkim na udaljenim tržištima najprije.

- Postoje tržišta na kojima naše kolege iz Sarajeva imaju ogromno iskustvo i mi ćemo kod njih pronaći vroma korisne informacije - rekla je Tripković-Marković.

Dodala je da postoje tržišta na kojima i oni imaju zavidno iskustvo i vjeruje da će to kolegama iz Sarajeva pomoći. Istakla je da planiraju i saradnju u oblasti međunarodnih projekata bilo riječ o prekograničnoj saradnji, o transnacionalnim projektima ili bilateralnim projektima.

- Kao Sarajlija se lijepo osjećam u Crnoj Gori zahvaljujući divnim ljudima. Turizam je ono što spaja. Turizam je jedna čista emocija tako da sam sretan što sam ovdje u ime Turističke zajednice - rekao je Kenan Magoda.


Ovogodišnji SFF počinje 12. avgusta

Dodao je da će koristiti alat koji nudi NTO I da će im to koristiti pogotovo na EU projektima jer je kako kaže Turistička zajednica KS bila veoma slaba na tom području.

Andrijana Kopf izjavila je da ovogodišnji Sarajevo Film Festival počinje 12. avgusta i traje do 19. avgusta. Naglasila je da se na ovom festivalu prikazuje više od 200 filmova na skoro 20 lokacija u gradu.

- Vjerujem i radujem se da ćemo i ove godine ugostiti veliki broj građana Crne Gore - kazala je Kopf.

Nakon potpisivanja protokola Kenan Magoda uručio je maketu sarajevske Vijećnice kao poklon direktorici NTO.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.