SRAMOTNO

U Lončarima nakon murala Ratka Mladića se na istoj zgradi pojavilo i rusko "Z"

Iz Općine Donji Žabar su 2019. godine za portal "Avaza" tvrdili da je zgrada u vlasništvu sina Ratka Mladića, iako su u katastarskom uredu govorili da je u vlasništvu Općine

Nakon murala Ratku Mladić nacrtano i rusko "Z". AVAZ

Piše: S. S.

5.7.2022

Na zgradi u naselju Lončari, općina Donji Žabar, koja se nalazi pored magistralnog puta Banja Luka – Brčko – Bijeljina, 2019. godine je osvanuo mural s likom ratnog zločinca Ratka Mladića, bivšeg generala Vojske RS-a pod čijom komandom su u proteklom ratu počinjeni brojni zločini i genocid u Srebrenici, a nedavno je na istoj zgradi osvanulo i rusko "Z".

Pristalice ruske agresije koriste slovo kao simbol podrške i solidarnosti sa ruskim oružanim snagama, a prvi put je viđeno na ruskim tenkovima i vojnim vozilima koji se su skupljali na granici s Ukrajinom pred početak agresije.

Podsjećamo, prilikom pojave murala Ratka Mladića 2019. godine ekipa "Avaza" je kontaktirala Općinu Donji Žabar, a kako su nam tada rekli, kuća je u vlasništvu Darka Mladića, iako su u katastarskom uredu u Lončarima govorili kako je zgrada na ovoj lokaciji u vlasništvu Općine i da im nije dostavljen nikakav kupoprodajni ugovor između Općine i Darka Mladića.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.