AVAZ NA LICU MJESTA

Općina Novo Sarajevo: Održana vježba evakuacije u slučaju požara

Među prisutnima obratili su se načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i komandant štaba Civilne zaštite Muhamed Memišević

Piše: N. Ćorović

6.7.2022

Sa današnje vježbe - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

U ulici Grbavička broj 4. u zgradi Unioninvesta danas je održana vježba evakuacije u slučaju požara. Vatrogasne ekipe i ljubazno osoblje Hitne pomoći su na praktičan način pokazali kako to izgleda. Među prisutnima obratili su se načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i komandant štaba Civilne zaštite Muhamed Memišević.

Načelnik Tanovic kazao je da Općina Novo Sarajevo nastavlja sa redovnim aktivnostima kada je riječ o prikazivanju edukacije spašavanja u cilju brze prevencije.


- Okupili smo se ovdje s jednim bitnim i nama značajnim povodom. Ovo su redovne aktivnosti štaba civilne zaštite u Općini Novo Sarajevo kao i službe civilne zaštite. Ekipe će pokazati kako to izgleda spašavanje unesrećenog u slučaju požara. Vatrogasci i Hitna pomoć su tu da nam na praktičan način pokažu kako djeluju u hitnim situacijana. Ovo nam omogućava brže i bolje djelovanje u postupanju u slučaju evakuacije. Bitno je prevenirati moguće greške i probleme koji nas zadese, kao što je bio slučaj s poplavama ili ljetnim požarima - kazao je Tanović.


Komandant štaba civilne zaštite Muhamed Memišević poručio je da e u daljim aktivnostima biti uključeni učenici srednjih i osnovih škola.

- S obzirom da je Općina Novo Sarajevo nedavno donijela strateški dokument iz oblasti spašavanja procjene ugroženosti i plan zaštite prirodnih i drugih nezgoda, moram reći da će zaključci tog dokumenta nama biti dalja vodilja u aktivnostima koje se tiču spašavanja ljudi i materijalnih dobara na području te općine. To su aktivnosti koje ćemo realizirati i u nastavku s tim da ćemo uključiti i učenike srednjih i osnovnih škola u našu edukaciju i rad - poručio je Memišević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.