GOVORILI ZA "AVAZ"

Snimak / Vijećnici SDA u Živinicama o navodnom utjecaju na zaposlenje kćerke i snahe: "Sretno ba, nisam ja na optuženičkoj klupi"

Nemam kćerku, imam dva sina i zaposlena je moja snaha. I drugi su zaposlili, neka su, nije Dom zdravlja ničija prćija, kazao je vijećnik Taletović

Piše: E. T.

6.7.2022

Proteklih dana objavljeni su rezultati konkursa za prijem radnika na neodređeno vrijeme u Dom zdravlja u Živinicama. Među primljenim su, piše se i komentira na društvenim mrežama da su velikog utjecaja na prijem novih uposlenika imali i politički dužnosnici iz ovog grada. Tako se na društvenim mrežama otvorila velika polemika, ko je čiji, ko je kome pomogao, da li je sve to namješteno u predizborna prepucavanja... 

Dakle, uobičajeno političko blato na bh. način. 

Za portal "Avaza" tim povodom govorili su dvojica vijećnika iz Stranke demokratske akcije (SDA) i to Mevludin Salković i Fehim Taletović. Na spisku primljenih usposlenika se našla snaha Fehima Taletovića i kćerka Mevludina Salkovića.

- Ja nemam kćerku, imam dva sina i zaposlena je moja snaha. I drugi su zaposlili, neka su, nije Dom zdravlja ničija prćija - rekao je, između ostalog, vijećnik Taletović. 

Njegov kolega Salković, nije bio raspoložen govoriti opširnije na ovu temu, ali je novinara "Avaza" upitao: 

- Gdje tvoja kćerka radi? 

Potom je spustio slušalicu, ali se ponovo javio: 

- Sretno ba, nemate potrebe me ispitivat nisam ja na optuženičkoj klupi. 

U prilogu poslušajte razgovor novinara "Avaza" sa vijećnicima SDA u Živinicama. 

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.