AKADEMIK

Kurtćehajić: Nakon što je SDP izigrao dogovor Radončić mi je dao šansu, čovjek je bio od riječi

Radončić me je nazvao i rekao da će moja pozicija biti treći na listi za Parlament. Ono što je bio dogovor to je ispoštovao, kazao je Kurtćehajić

E. Ć. / Super TV

6.7.2022

Kurtćehajić: Nikšić je pogazio svoju riječ. Screenshot

Akademik prof. dr. Suad Kurtćehajić iznenadio je bh. javnost kada je nakon manje od mjesec dana od učlanivanja u stranku napustio SDP. 

Kazao je da su prema njemu bili nekorektni u SDP-u, da nisu ispoštovali dogovor, a onda je stigao poziv lidera SBB-a Fahrudina Radončića koji mu je dao šansu. 



Ima određeno znanje

Kurtćehajić je u emisiji na kanalu Super TV objasnio razloge svog prelaska iz SDP-a u SBB. On je rekao da je želio da mu u SDP-u daju šansu, ističući da ima određeno znanje koje je šteta da ne bude iskorišteno, te da mu ulazak u političke vode nije bilo od finansijskog značaja.

Kako je rekao, razlog njegovog učlanjenja je prvenstveno zbog toga što sebe smatra socijaldemokratom, što kaže da nije prestao biti ni sada. Naveo je i da se učlanio u SDP zbog obećanja lidera ove partije Nermina Nikšića da će se naći među prva četiri kandidata za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

- Nikšić mi je pred tri najznačajnija čovjeka SDP-a Damira Mašića, Nerina Dizdara i Adnana Štete dao riječ da ću biti među prve četiri pozicije - kazao je Kurtćehajić.

Radončić ispoštovao dogovor

On je rekao da je Nikšić pogazio svoju riječ, ali da ga je nazvao predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić i ponudio mu šansu za kojom je on tragao.

- Radončić me je nazvao i rekao da će moja pozicija biti treći na listi za Parlament. Čovjek je bio od riječi, kako je rekao tako je i uradio. To je urađeno kao da nikakvog problema nije bilo. Ono što je bio dogovor to je ispoštovao, dao mi je šansu - izjavio je Kurtćehajić.

Kako je rekao Kurtćehajić, on nije formalno član SBB-a.

- Ovdje sam na listi SBB-a, a nisam formalno još uvijek postao član te partije - rekao je Kurtćehajić, između ostalog, prilikom gostovanja na Super TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.