VRHBOSANSKI NADBISKUP

Nadbiskup Vukšić čestitao reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću Kurban bajram

Vama, Vašoj obitelji, saradnicima i svim vjernicima Islamske zajednice želim svaki Božji blagoslov, uspjeh i radost kako biste ustrajali na putu svjedoka Božje dobrote, zaželio je Vukšić

Mons. Tomo Vukšić i reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. Avaz

H. J. I.

7.7.2022

Povodom Kurban bajrama, kojeg muslimani proslavljaju 9. juna, vrhbosanski nadbiskup metropolita i predsjednik BK-a BiH mons. Tomo Vukšić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice Huseinu ef. Kavazoviću.

- U povodu blagdana Kurban bajrama, koji će muslimanski vjernici uskoro proslaviti kao blagdan Božjega milosrđa i dobrote prema ljudima i kao prigodu da se iskaže dobrota i solidarnost sa siromasima, prijateljima i susjedima, što vidljivo doprinosi također izgradnji dobrih odnosa među svim ljudima, Vama, Vašoj obitelji, saradnicima i svim vjernicima Islamske zajednice želim svaki Božji blagoslov, uspjeh i radost kako biste ustrajali na putu svjedoka Božje dobrote - zaželio je mons. Vukšić u čestitci reisu Kavazoviću.

Kao apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata čestitku je uputio također vojnom muftiji Hadisu ef. Pašaliću i svim muslimanima djelatnicima Ministarstva i pripadnicima Oružanih snaga, te predsjedavajućem Predsjedništva Šefiku Džaferoviću, ministru odbrane Sifetu Podžiću i načelniku Zajedničkoga štaba generalu Senadu Mašoviću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.