GENERALNI SEKRETAR SBB-A

Amer Kapo: Smatram da se od Sarajeva može dobiti novi Dubai

Kroz razgovor sa gospodinom Radončićem vidim koliko se on posvetio Sarajevu i zaista traži šansu od građana KS da u Sarajevu uradi nešto slično kao u Dubaiju, ali tu prije svega mislimo na ubrzani razvoj, rekao je

Amer Kapo: I dalje sam vezan za Skenderiju. SCREENSHOT: SOURCE

S. S. / Source

8.7.2022

Generalni sekretar SBB-a Amer Kapo govorio je za Source portal. Prije šest mjeseci Kapo je razriješen sa funkcije direktora KSC Skenderija. Na početku razgovora, upitan je da li danas prati kako funkcioniše i šta se sve radi u ovoj javnoj ustanovi.

- Prije otprilike šest mjeseci sam razriješen funkcije direktora KSC Skenderija. Naravno da pratim dešavanja, u kontaktu sam i sa ljudima koji tamo rade. Mogu reći da sam i dalje vezan za Skenderiju. Ona je u tih šest godina koliko sam bio direktor vrlo značajan faktor - rekao je Kapo.

Bilo je govora o ambicijama SBB stranke nakon Općih izbora u oktobru, te o tome koliko je realna ideja da Sarajevo u naredom periodu može postati novi Dubai, kako je to prije nekoliko dana u jednoj izjavi istakao predsjednik SBB-a, Fahrudin Radončić.

- Smatram da se od Sarajeva može dobiti novi Dubai. Znamo koliko je gospodin Fahrudin Radončić sam uradio u Sarajevu i koliko je izmijenio ovaj grad. I kroz razgovor sa njim vidim koliko se on posvetio Sarajevu i zaista traži šansu od građana KS da u Sarajevu uradi nešto slično kao u Dubaiju, ali tu prije svega mislimo na ubrzani razvoj - kazao je Kapo.

Kompletan intervju pogledajte

ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.