UMJESTO POLEMIKE

Šepić priča o svemu, osim o 20 budžetskih godina u SDA-u

"Samozvani alternativac" novinaru Avaza nije odgovorio na suštinska pitanja

Senad Šepić: Pravo najjačeg medija u BiH je da u demokratskim uslovima prati rad svih političara, naročito onih koji su po 20 godina bili u vladajućoj stranci. Agencije

Piše: Evelin Trako

8.7.2022

Višedecenijski politički uhljeb Senad Šepić, kojem u zadnje vrijeme politička karijera ne ide najbolje, reagirao je na činjenice koje je "Avaz" objavio o njegovom dugogodišnjem budžetskom angažmanu. U svojoj reakciji na iznesene činjenice, Šepić je govorio o svemu i svačemu, vrijeđajući novinare "Avaza", ali je zaboravio spomenuti svojih 20 godina na budžetu koje je najvećim dijelom proveo kao odani kadar SDA. 

U "Avazu" je od osnivanja radilo više stotina novinara od kojih su danas mnogi dekani, naučnici, književnici, političari. "Avaz" je, treba li podsjećati, najutjecajniji medij u historiji naše zemlje, ali i najcitiraniji medij iz BiH u svijetu. Ove kolektivne zasluge naših novinara iskompleksirani političari uporno pokušavaju predstaviti kao slušanje ili pamet jednog čovjeka. 

No, na Šepićevu žalost, pravo najjačeg medija u BiH je da u demokratskim uslovima prati rad svih političara, naročito onih koji su po 20 godina bili u vladajućoj stranci i na najvažnijim parlamentarnim i ministarskim pozicijama.


Kasumović shvatio o kakvom se prevarantu radi

Šepić to uopće ne demantira, a i kako bi, kad je u pitanju provjerljiva činjenica. Ne demantira ni ukupnu cifru koju je kao jedan od udarnika vladajuće SDA zaradio na budžetskim jaslama.

Naravno, nije ovo jedina činjenica koju je "Avaz" naveo, a koju Šepić u svom reagiranju nije ni pokušao demantirati.

Dakle, Šepić nijednom nije negirao ni ostale činjenice iz mog teksta o njemu:

- da je čitavu svoju profesionalnu karijeru proveo na budžetskim jaslama;

- da je neuspješno pokušao da prevari aktuelnog gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića koji je, shvativši o kakvom se prevarantu radi, raskrstio sa Šapićem te pokrenuo vlastiti politički projekt s kojim je uspio srušiti SDA u Zenici i preporoditi ovaj grad;

- da je ostao marginalan političar;

- da svoje uhljebljenje sada traži preko kradljivca kompenzacionog mandata Adisa Arapovića;

- da je svoju SDA godinama poltronski branio i medijski blatio svakoga ko bi joj se suprotstavio;

- da je sve što je ikada radio u životu, radio zahvaljujući SDA.

Ovo je samo dio skromne i ne naročito časne "profesionalne" karijere Šepića u kojoj mimo budžeta nije marku zaradio.

Pošto ništa od navedenog ne može demantirati, jer u pitanju su suhe činjenice, Šepić je umjesto toga, prešao na vrijeđanje novinara "Avaza". 

Šepić ne može natjerati ni "Avaz", ni građane, niti naše čitaoce da zaborave njegovu biografiju u SDA , koju bi on očigledno rado pobrisao, što nikako nije moguće.

Šepić da se pogleda u ogledalo i vidi Pinokija u odrazu

Kao novinar razumijem da on ponovo želi da se uhljebi u državni parlament i da ponovo bude budžetski situiran s plaćom koja je već podignuta na blizu 8 hiljada KM. No, Šepić treba znati da slobodni mediji postoje da registriraju novokomponovane liberale, navodne demokrate i tobožnju alternativu koja to nije.

Može on da ne razumije razvojnu viziju Sarajeva što je jedna vrsta greške, ali još je gore kada on pokušava da kaže da će se boriti za izgradnju Sarajeva, jer je očigledno riječ o političaru koji u smislu trajne vrijednosti nikada ništa nije uradio za druge, osim za sebe i svoju već anahronu političku karijeru.

Šepićeva poruka da ga trebam pogledati u lice kada se sretnem s njim, za mene je veoma prihvatljiva i ja ga, kao novinar, uvijek mogu gledati u oči, a njemu predlažem da se pogleda u ogledalo i vidi Pinokija u svom odrazu.

Novinari "Avaza" su se nagledali raznih šepića od 1995., koji danas uglavnom ne postoje na političkoj sceni, ali "Avaz" i mi novinari i dalje uživamo podršku javnosti i poštovanje za svoj rad, za razliku od prolaznih političkih igrača. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.