LIDER NIP-A

Konaković: SDA želi Efendića na mjestu premijera Kantona Sarajevo

Bolje bi bilo da Efendić nije u ovakvu mašinu gurnuo jednog ovakvog časnog policajca, rekao je Konaković

Elmedin Konaković. PRINTSCREEN

A. O.

9.7.2022

Predsjednik Naroda i pravde te zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Konaković osvrnuo se na izjavu načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića koji je kazao da se Nermin Šehović, šef Detašmana FUP-a u Zenici kandidirao za člana Predsjedništva BiH.

- Bolje bi bilo da Efendić nije u ovakvu mašinu gurnuo jednog ovakvog časnog policajca, svjesno vjerovatno, jer vidio sam njegove neke nastupe. On je znao da Šehović mora podnijeti ostavku po zakonu po kojem je on uposlen u FUP-u. Izvaditi jednog od boljih policajaca FUP-a, staviti ga u jednu političku utrku u kojoj sigurno nema šansu, bile su i ovih dana neke ankete koje pokazuju apsolutnog favorita Denisa Bećirovića je po mom mišljenju licemjerno - kazao je Konaković.


- Efendić je to uradio zarad neke šačice glasova SBiH i vjerovatno zarad činjenice da bi tim glasovima osvojio simpatije SDA jer znam da postoji neki načelni dogovor između SDA i SBiH-a da je Semir Efendić potencijalni premijer ako budu imali dovoljno ruku, bez obzira koliko SBiH bude imala kandidata - kazao je između ostalog Konaković.

Konaković je kazao da se mora izanalizirati gdje su svi pogriješili.

Govorio je i o provjeri njegove diplome.

- Dešava se to da i evo danas dok mi sjedimo dešava se inspekcijski nadzor kako i treba. Dva puta je napravljen inspekcijski nadzor moje diplome i ono što je utvrdilo je da nije bilo nikakvih propusta - rekao je Konaković gostujući u emisiji na TVSA.

Naglasio je da treba da se provjeri diploma Sebije Izetbegović, ne zato što je ona supruga Bakira Izetbegovića, već zato što je javna ličnost i direktorica KCUS-a, kao i diploma Osmana Mehmedagića.

Osvrnuo se i na Vladu KS gdje je kazao da postoje dobri ministri, te da ga ne zanima funkcija na tom nivou, jer se posvetio drugim stvarima.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.