GRADONAČELNIK MOSTARA

Kordić obišao Pravoslavno groblje u Vihovićima: Važno je da svi pošaljemo poruku kako neće uspjeti sa unošenjem nemira

Zahvaljujući mještanima gnusni napisi su već bili uklonjeni, napisao je Kordić

Kordić obišao pravoslavno groblje. Facebook

E. Ć.

10.7.2022

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić oglasio se na svojoj Facebook stranici nakon što je oskrnavljeno Pravoslavno groblje u mostarskom naselju Vihovići.

- Ovakvi činovi nemaju mjesta u našem Mostaru! Nakon informacije kako je oskrnavljeno pravoslavno groblje u Vihovićima, otišao sam zajedno s potpredsjednikom Gradskoga vijeća gospodinom Milivojevićem i mještanima obići lokalitet. Zahvaljujući mještanima gnusni napisi su već bili uklonjeni. Zajednički smo osudili ovakve anticivilizacijske postupke - naveo je Kordić.


Kordić je naveo da je nemoguće ne posumnjati kako su u funkciji "neke politike", jer se slični ispadi pojavljuju u posljednje vrijeme.

- Važno je da svi pošaljemo poruku kako neće uspjeti sa unošenjem nemira. S tim u vezi raduje brza reakcija mještana Hrvata i Srba koji su zajedno izišli i dogovorili uređenje pročelja groblja koje je bilo vandalski cilj. U razgovoru s mještanima srpske nacionalnosti izrazili smo opće iznenađenje ovim incidentom budući da žive mirnim suživotom. Ovaj događaj nije ih uplašio, a u ime gradske uprave izrazio sam potporu za sve njihove potrebe - istakao je Kordić.


Objava Kordića na Facebooku. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.