SNAŽNA PORUKA

Nabil Naser: Imamo zlatnu djecu samo nam je vlast rđava

Tužno je gledati i slušati svaki dan da naša djeca i naša mladost odlazi iz naše zemlje, istakao je dr. Naser

Nabil Naser i Lana Pudar. Avaz

E. Ć.

11.7.2022

Član Predsjedništva SBB-a prof. dr. Nabil Naser oduševljeno je ispratio novi podvig najbolje bosanskohercegovačke plivačice Lane Pudar koja je danas osvojila zlatnu medalju u disciplini 50 metara delfin na Evropskom juniorskom prvenstvu.

- Imamo zlatnu djecu samo nam je vlast rđava. Svaka osoba kada postane roditelj i uzme svoje dijete u naručje doživi da se unutar njega nešto novo probudi, a to je bez sumnje majčinstvo ili očinstvo odnosno roditeljstvo. 

Taj predivan osjećaj postaje glavni doživotni izvor snage iz kojeg svaki roditelj crpi enormnu energiju da svom djetetu omogući najbolje što zna i umije. Djeca nam postaju glavni prioritet i jedino su ona na roditeljskoj listi prioriteta. Posvetimo im naš cijeli život i to do zadnjeg daha i to bez kalkulacija i bez imalo dvoumljenja - istakao je dr. Naser.



Vlast ne haje za svoju djecu

Kazao je da nije pošteno da, kada se djeci pruži sve da ih njihova domovina otjera i da budu primorani otići u bijeli svijet jer im majka domovina nije stvorila uvjete da zauzmu svoje mjesto u društvu i da budu njena nova snaga za napredak i prosperitet.

- Imamo zlatnu djecu itekako…,zlatnu poput Lane Pudar, ….imamo dijamantnu djecu poput Edina Džeke, ali nažalost imamo rđavu vlast pored ovako prekrasne djece i domovine. Vlast koja ne haje za svoju djecu, za novi naraštaj, za novu pamet, za novu mladost, za nove ideje, za sve prekrasne aspekte koje mladost predstavlja. Tužno je gledati i slušati svaki dan da naša djeca i naša mladost odlazi iz naše zemlje.

Žalosno je da mladost za koju smo kao roditelji dali svoje najbolje godine poklanjamo nekom drugom kao gotov proizvod u koji su satkane sve naše minute i najbolje emocije, brižnost, znanje, trud i beskrajna požrtvovanost. Naša zlatna djeca imaju zagarantovano pravo po ustavu ove zemlje na zaposlenje i na rad ali ovi vlastodršci i uhljupi koji žive na grbači države i ne skidaju se sa državne sise toliko su grabežljivi i toliko su egoisti da niko drugi ih ne zanima sem njihov interes i njihova djeca. 

Dosta više da tjerate našu djecu iz zemlje

Dosta više da našu djecu tjerate iz ove zemlje i da ih prepustite na milost i nemilost u tuđem svijetu. Dosta više da svu našu roditeljsku ljubav i naš trud tako lahko poklanjate nekom neznanom poslodavcu u bijelom svijetu. Dosta više da pamet koju su naša djeca naslijedila od nas bude prepisana nekom neznancu koji nije ni prstom makao niti sudjelovao u njenom razvijanju i kreiranju.

Vrijeme je da naša djeca zauzmu svoja mjesta u društvu baš ovdje na tlu njihove domovine i da se realizuju kao odrasli ljudi pod njenim nebom i da budu nosioci njenog budućeg razvoja i prosperiteta.

Da mogu, kao roditelj, donio bih dekret u kojem zabranjujem odlazak naše djece na rad u tuđinu i uvjeren sam da se svi roditelji slažu sa tim, a istovremeno bih naredio da ogromni novci koji se troše na ovu rđavu vlast budu usmjereni za zapošljavanje naše zlatne djece sa evropskim plaćama koje su dostojne čovjeka i da mi kao roditelji napokon počnemo uživati gledajući ih kako rade i privređuju i kako stvaraju svoje porodice i rađaju nam još zlatne djece jer oni to apsolutno zaslužuju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.