REAKCIJE

Oglasio se Suljagić o izjavi Abazovića: Izvinjavam se porodicama žrtava

Međutim, genocid jeste počinjen nad Bošnjacima – jer motiv ubijanja nije bio "ubijanje ljudi", već ubijanje i uništenje jednog naroda, istakao je Suljagić

Emir Suljagić i Dritan Abazović. Avaz

H. J. I.

11.7.2022

Memorijalni centar u Srebrenici i njegov direktor Emir Suljagić oglasili su se o izjavi premijera Crne Gore Dritana Abazovića.

Naime, Abazović je u svom govoru na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici kazao da "genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima".

- Poštovani premijeru Dritane Abazoviću, hvala što ste danas bila sa nama u Potočarima. Međutim, genocid jeste počinjen nad Bošnjacima – jer motiv ubijanja nije bio "ubijanje ljudi", već ubijanje i uništenje jednog naroda. To vas uče presude međunarodnih sudova. Pročitajte ih - navodi se u saopćenju Memorijalnog centra.


Suljagić se izvinio porodicama žrtava.

- Tek je u ponoć 10. jula Memorijalni centar Srebrenica dobio spisak govornika (nadležnost Organizacionog odbora). Izvinjavam se porodicama žrtava genocida što su morali slušati relativizaciju sudski utvrđenih činjenica na 100 metara od mezarja - naveo je Suljagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.