PREDSJEDNIK SPP-A

Usame Zukorlić: Srebrenica i Potočari su simbol bošnjačkog stradanja

Pozivam sve narode da se okrenu ka pomirenju i priznavanju istine jer samo tako na ovim prostorima ćemo imati svjetliju budućnost i napredak, napisao je Zukorlić na Facebooku

Usame Zukorlić. Facebook

H. J. I.

11.7.2022

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić prisustvovao je danas komemoraciji i kolektivnoj dženazi u Srebrenici. 

Na 27. godišnjicu genocida, vječni smiraj je pronašlo 50 žrtava. Usame Zukorlić je istakao da su Srebrenica i Potočari simbol bošnjačkog stradanja. 

- Srebrenica i Potočari su simbol bošnjačkog stradanja, bošnjačkog dostojanstva i simbol općeljudskog otpora protiv zla, zločina i genocida.


Kao što je rahmetli Muftija Muamer Zukorilić nebrojeno puta prenosio istinu o Potočarima i Srebrenici, prisustvovao dženazama, slao poruku i lekciju da bilo koji zločin, a pogotovo zločin ovog formata ne može biti minimiziran, zapostavljen i na koncu zaboravljen.

Isto tako Bošnjaci trebaju znati da je Muftija ostavio iza sebe ljude koji će nastaviti borbu kroz Narodnu skupštinu Srbije, kroz naše mogućnosti koje su nam na raspolaganju da se genocid u Srebrenici ne zaboravi i nikada nikome ne ponovi!


Mi smo stranka pravde, a pravda je priznanje istine i osuda zločinaca, ma ko oni bili. Zatim smo stranka pomirenja i želimo suštinsko pomirenje između bošnjačkog i srpskog naroda na temeljima pravde.

Pozivam sve narode da se okrenu ka pomirenju i priznavanju istine jer samo tako na ovim prostorima ćemo imati svjetliju budućnost i napredak - napisao je Zukorlić na Facebooku. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.