IZJAVA ZA "AVAZ"

Kazaz: Abazovićevo izvinjenje je licemjerno, trebao se izviniti svim Bošnjacima, a ne samo Majkama

To nije uvreda samo za Majke Srebrenice, to je uvreda na simbolički kapital koji posjeduju Bošnjaci, rekao je

Enver Kazaz o Dritanu Abazoviću: On je amoralna hulja. AVAZ

Piše: S. S.

12.7.2022

Politički analitičar i profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu Enver Kazaz je za portal "Avaza" kazao da je izvinjenje Dritana Abazovića Majkama Srebrenice nakon izjave da "genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima" licemjerno te da se trebao izviniti kompletnom bošnjačkom narodu.

- Dritanu Abazoviću se nije desio slučajno lapsus. U Srebrenici je on bio jedan od političara koji ne drži do bilo kakvog morala, a pokazao se da nema nikakvog znanja, jer genocid nije nešto što se događa kao čin antihumanizma, nego planski osmišljena akcija ideologije institucija sistema, dakle vojske i policije, kako bi jedna etnička skupina ili nacija bila zbrisana sa nekog teritorija. To kao student Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Dritan Abazović mora znati - rekao je Kazaz za portal "Avaza".

Enver Kazaz kaže da ako to Dritan Abazović ne zna u Srebrenici on je "amoralna hulja koja zapravo lapsus čini jer svakodnevno komunicira sa velikosrpskim nacionalistima, pa mu se čini potpuno prirodnim da ljudima odrekne njihove identitarne odrednice."

- I to riječ je o mrtvim ljudima, ubijenim na svirep način. Njegovo izvinjenje je zapravo krajnje licemjeren čin. On se izvinio samo majkama Srebrenice, a morao je da se izvini kompletnoj regionalnoj i svjetskoj javnosti i morao je da se izvini Bošnjacima u cijelini. To nije uvreda samo za Majke Srebrenice, to je uvreda na simbolički kapital koji posjeduju Bošnjaci - kazao je Kazaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.