ČLAN PREDSJEDNIŠTVA SBB-A

Nabil Naser: Bosanska dolina piramida bez sumnje postaje Bosanska dolina sporta

Hvala Vam što ste nam još jednom pokazali i dokazali da mi zaslužujemo itekako bolju državu, bolju vlast, bolju ekonomiju, bolju budućnost, naveo je profesor Nabil Naser

Nabil Naser: Dva velika događaja u dva dana zaredom ne mogu proći tek tako kao obični događaji. Avaz

A. Č.

15.7.2022

Član Predsjedništva SBB-a prof. dr. Nabil Naser zahvalio se Novaku Đokoviću, bh. sportistima, građanima, i Semiru Osmanagiću za dva predivna dana te promociji Visokog i Bosne i Hercegovine.

- Dva velika događaja u dva dana zaredom ne mogu proći tek tako kao obični događaji. Prvi je dolazak Noleta i drugih poznatih tenisera iz cijele naše regije i istinski spektakl otvaranja tenskih terena u Bosanskoj piramidi sunca u Visokom. Drugi ne manje važan događaj je slijedio odmah naredni dan, a to je druženje naših najboljih sportista Sergeja Barabareza, Jusufa Nurkića, Mirze Teletovića, Džanana Muse, Elvira Bolića, Muhameda Konjića, Marice Gajić i drugih sa 110 djece štićenika domova za nezbrinutu djecu iz četiri bh. grada: Sarajeva, Banje Luke, Mostara i Zenice - naveo je profesor Nabil Naser.

Zbližava i spaja

Visoko i Bosanska dolina piramida time je postalo glavni sportski centar u Bosni i Hercegovini. 

- Dolina piramida sunca je postala u pravom smislu riječi duhovno, kulturno, sportsko i narodno sjedište Bosne kakvu znamo kroz vjekove i kakvu smo navikli da bude. Naša Bosna i to od njenog osnutka baš u tom dijelu, naša srednjovjekovna do dana današnjeg. Bosna koja okuplja, zbližava, spaja, oplemeni, osnaži, uči i dokazuje da na ovim prostorima živi predivni ljudi, humani, insani, pune duše koji su uvijek spremni pružiti ruku i dati najbolje od sebe za našu djecu i našu domovinu bez imalo razmišljanja ili kalkulacije.

U ta dva dana, nebo i vrijeme nad BiH su bili posebni, neka čudna energija se širila kroz sve gradove i kroz cijele naše regije, čak i hava je bila toliko nježna, posebna i toliko osvježavajuća poput pravog mehlema za tijelo i dušu.

Vrhunski teniski tereni

Hvala Noletu, hvala našim bh. sportistima, hvala našim regionalnim sportistima, hvala građanima, hvala našoj djeci i veliko hvala Semiru Osmanagiću za ova dva predivna dana. Hvala Vam što ste nam još jednom pokazali i dokazali da mi zaslužujemo itekako bolju državu, bolju vlast, bolju ekonomiju, bolju budućnost.

Semire, prije mene su poznati ljudi rekli: Kad bi bilo više Semira bilo bi puno ljepše u BiH. Ja to potpisujem. Napraviti takve vrhunske teniske terene u rekordno vremenu i obezbijediti novac za tako veliki projekta, to mogu samo istinski sinovi poput tebe Semire. Tvoj projekt nije samo tvoj već postaje projekt čitave naše zemlje, projekt izgradnje, zbližavanija, pomirenja, napretka i nada sve projekat istinskih sinova ove naše lijepe domovine. 

Semire, molim te nastavi, mi smo sa tobom. Nastavi da Bosanksa dolina piramida postaje najveći regionalni sportski centar, nastavi da naša djeca i sportisti imaju olimpijski bazeni, košarkaši tereni, atletske staze, fudbalski i rukometni stadioni i da ne nabrajam za koji mi žudimo već decenijama i molimo i kumimo ovu vlast da to napravi. Neka to bude najbolji primjer kako mi kao pojedinci ili grupa možemo daleko više od ove nesposobne vlasti koja je zapostavila sve aspekata života i postala sama sebi svrha. Samo naprijed moj Semire i mi smo skupa sa tobom jer mi svi zaslužujemo da živimo u normalnoj i modernoj zemlji - naveo je profesor Nabil Naser.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.