AKCIJA REZ

Saznajemo: Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor Keljmendiju, Sejfoviću i Ahmiću

Mjera pritvora određena im je kao bi se osigurao neometan nastavak i okončanje istrage u ovom predmetu za organizirani kriminal

Tužilaštvo ima brojne dokaze. Avaz

Piše: M. Aš.

15.7.2022

Sud BiH prihvatio je jučer prijedlog Tužilaštvo BiH i odredio jednomjesečni pritvor uhapšenima u akciji kodnog imena "Rez", saznaje portal "Avaza" iz izvora bliskih ovoj pravosudnoj instituciji.

Riječ je o uhapšenima Elvisu Keljmendiju, Anelu Sejfoviću, bratu Amela Sejfovića i Ajlinu Ahmiću.

Mjera pritvora određena im je kao bi se osigurao neometan nastavak i okončanje istrage u ovom predmetu za organizirani kriminal.

Saznajemo da su prebačni u državni zatvor u Vojkovićima.


Iz Tužilaštva BiH jučer su poručili da prema prikupljenim dokazima, u predmetu u kojem je ostvarena značajna međunarodna saradnja, osumnjičeni su djelovali kao organizirana kriminalna grupa, sa podijeljenim ulogama i zadacima, koja je duži vremenski period vršila krijumčarenje i prodaju na ilegalnom narko tržištu Sarajeva i drugih gradova, velikih količina opojnih droga.

Zanimljivo je da je novinar Slobodan Vasković pogodio sa svojim informacijama da će šef kabineta bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, Bojan Cvijetić, koji je također koristio Sky aplikaciju, a sumnjiči se za trgovinu narkoticima biti uhapšen i pritvoren. 


Također, Vasković je prije nekoliko dana najavio i hapšenje grupe Elvisa Keljmendija, ali i objavio poruke između njega i članova narkogrupe, u kojima se spominje ime Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA-e.

Vasković u svojim tekstovima mjesecima tvrdi da je Elvisu Keljmendiju šef Mehmedagić i da ga je Osmica godinama štitio od procesuiranja.

Zanimljivo je da to direktor OSA-e još uvijek nije negirao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.