USPJEŠNA POTRAGA

Fahrudin Dobrača za "Avaz": Nestala osoba pronađena na Skenderiji, vjerovatno je vrućina učinila svoje

Inače je volio igrati šah na otvorenom ali nije se ni gore pojavio. Vjerovatno je vrućina učinila svoje, kazao je Dobrača za "Avaz"

Potraga za nestalim Muratom Baručijom (1947.) iz Reljeva okončana. MUP

Piše: A. Bajramović

17.7.2022

Potraga za nestalim Muratom Baručijom (1947.) iz Reljeva, koju je danas, na poziv Policijske uprave i Operativnog centra Civilne zaštite Novi Grad, pokrenula Gorska služba spašavanja Novi Grad, uspješno je okončana. Nestala osoba je pronađena i predata ljekarima Hitne pomoći na daljnje zbrinjavanje.

- Obaviješteni smo da se čovjek jučer nije pojavio kući. Inače je volio igrati šah na otvorenom ali nije se ni gore pojavio. Vjerovatno je vrućina učinila svoje. Zahvaljujući medijima, posebno Avaza koji svaki put odmah podijeli informaciju o svakoj potrazi, po dojavi građana akcija je završena za nepuna tri sata. Osoba je pronađena na Skenderiji, gdje se pokušao skloniti u šiblje, najverovatnije kako bi se zaštitio od sunca. Obavijestili smo hitnu pomoć i pronađena osoba je prevezena na KUM. Drago mi je što je sve brzo završeno, jer ne bi bilo dobro da je potraga nastavljena do noći jer na tom lokalitetu ima i zmija - kazao je za Avaz rukovodilac GSS Novi Grad Fahrudin Dobrača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.