U PRISUSTVU ZVANICA

Otvoren 17. Međunarodni omladinski radni kamp u Potočarima

Svečani čin otvaranja kampa pripao je Premijeru Tuzlanskog kantona Irfanu Halilagiću

Sa jednog od ranije održanog radnog kampa. ANADOLIJA

A. O. / Anadolija

18.7.2022

Sedamnaesti Međunarodni omladinski radni kamp svečano je otvoren u prisustvu zvanica, volontera, uposlenika i prijatelja udruženja Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus (MFS-EMMAUS).

Koordinator kampa Haris Okanović na otvaranju je zaželio toplu dobrodošlicu i riječi zahvale svim učesnicima na odzivu za kamp.

Prisutnima se obratio i Adem Mehmedović – načelnik odjela za društvene djelatnosti opštine Srebrenica, te Emanuel Rabourdin (Emmanuel) , predstavnik Emmaus Europe.


Svečani čin

Svečani čin otvaranja kampa pripao je Premijeru Tuzlanskog kantona Irfanu Halilagiću, koji je iskazao veliku čast i zadovoljstvo što je mogao otvoriti ovakav jedan kamp. Zaželio je svim učesnicima uspješan rad, fino druženje i sklapanje novih prijateljstava narednih dana.

Ujedno je ovom prilikom pohvalio i rad MFS- EMMAUS-a na području Srebrenice.

Ove godine na kampu će prisustvovati 70 volontera iz cijele BiH, Srbije, Turske, Francuske, Engleske, Rumunije i Jordana, a boravit će u kapacitetima našeg Internatskog smještaja u Potočarima.


Radni karakter

Aktivnosti koje će se realizovati tokom kampa su uglavnom radnog karaktera. Pored radnih, tu su i edukativne radionice i aktivnosti kao što su posjete Memorijalnom centru – historijski časovi, kreativne i umjetničke radionice, internacionalno veče, zabavne aktivnosti, pomoć u kući korisnicama projekta "Ljubav za majke Srebrenice", radovima na proširenju kapaciteta, sportski turniri, izleti i sl.

Kamp u Srebrenici je jedinstvena prilika da se mladi upoznaju i povežu te zajedničkim snagama pomognu lokalnom stanovništvu u izgradnji bolje budućnosti i sve to godinama unazad omogućuje MFS-EMMAUS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.