BLAMAŽA

Semir Efendić se posipa pepelom i blam prebacuje na časnog policajca Nermina Šehovića: Potvrdio pisanje "Avaza"

Da je prihvatio kandidaturu, što je Efendić priželjkivao, Šehović više se ne bi mogao vratiti u službu

Efendić: Priželjkivao da Šehović napusti policijsku službu. Avaz

A. Č.

18.7.2022

Nermin Šehović, uposlenik FUP-a neće biti kandidat za Predsjedništvo BiH. 

To je za medije potvrdio predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić, čime je potvrđeno ranije pisanje "Avaza".

Efendić se  koji se sada posipa pepelom, a blam prebacuje na Šehovića koji je zadržao posao u Federalnoj upravi policije. Da je prihvatio kandidaturu, što je Efendić priželjkivao, više se ne bi mogao vratiti u službu

Šehovića je prijavila Stranka za BiH kao kandidata za člana Predsjedništva, ali nije predala njegovu potpisanu ni ovjerenu izjavu o njegovom prihvatanju, što je bila dužna uraditi. 

Kako je Efendić izjavio za medije očekivali su da će pronaći zakonski način da Šehović ipak bude kandidat, ali to se nije desilo. Također, Šehović nikada nije ni potpisao izjavu da prihvata biti kandidat za člana Predsjedništva

Podsjećamo, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na sjednici koja je održana 14. jula odredila petodnevni rok strankama kod kojih su utvrđene nepravilnosti na kandidatskim listama da ih otklone, kako bi mogle biti i ovjerene do 29. jula, kada ističe rok.

Nakon provedenih provjera, članovi CIK-a su utvrdili je ukupno prijavljeno 828 kandidatskih listi na kojima se nalazi 7.291 kandidat. Ali, kako je pojašnjeno, 750 kandidatskih listi ispunjava uslove, dok 78 ima određene nedostatke.

Nedostaci su utvrđeni na listi na kojoj se nalazi kandidat Stranke za BiH za člana Predsjedništva BiH Nermin Šehović, uposlenik FUP-a. Šehović nije podnio ostavku na mjesto policijskog službenika u Federalnoj upravi policije, te je Stranka za BiH odustala od utrke za Predsjedništvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.