GENERALPUKOVNIK OSBIH

Mašović: Ova posjeta pokazuje da je BiH dio NATO porodice

Pokazuje da Bosna i Hercegovina i NATO sarađuju na više nivoa

Mašović: Ova posjeta je značajnija jer dolazi nakon NATO samita u Madridu. A. Kukić

Piše: A. Kukić

19.7.2022

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Senad Mašović dočekao je admirala Roba Bauera, predsjedavajućeg Vojnog odbora NATO-a koji je sinoć stigao u Sarajevo.

Prije sastanka je organizovan svečani doček ispred Doma Oružanih snaga BiH. Mašović se zahvalio Baueru na dolasku i poželio mu dobrodošlicu.




- Za nas u odbrambenom sistemu, a vjerujem i za građane BiH, ova posjeta je značajna i važna iz više aspekata. Prije svega, potvrđuje da je NATO prisutan u Bosni i Hercegovini, da NATO i BiH efikasno sarađuju na visokom nivou, te da Bosna i Hercegovina ima svoje mjesto i da pripada NATO porodici.

Da se u NATO savezu cijeni sve što su OS BiH uradile do sada na međunarodnom planu učestvujući u NATO vođenim operacijama podrške miru, kao i unutrašnjem planu pomažući građanima u slučaju prirodnih elementarnih nepogoda, kao što se danas dešava.

Ova posjeta je značajnija jer dolazi nakon NATO samita u Madridu. Na samitu u Madridu definisan je paket pomoći BiH, uključujući i borbenu opremu  - rekao je Mašović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.