KANDIDAT ZA PARLAMENT BIH

Krivić: Pozivamo gospodina Šmita da pokaže više razumjevanja u odnosu na položaj Bošnjaka u BiH, da ne nastavlja dodatno nacionalističko urušavanje našeg političkog sistema

U ovom periodu do izbora, OHR treba izmijeniti Izborni zakon BiH u tehničkom dijelu, odnosno u dijelu poboljšanja standarda izbornog procesa, naveo je Krivić

Press centar SBB-a

24.7.2022

Krivić: Sve druge odluke OHR treba prolongirati nakon izbora. SBB

Član Kolegija predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH i kandidat SBB-a za državni nivo Anis Krivić kazao je na svom Facebook profilu da se Savez za bolju budućnost BiH protivi donošenju bilo kakvih odluka Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini koje će biti usmjerene ka urušavanju dostignutih demokratskih principa i koje će Bošnjake dovesti u nepovoljan položaj.

U nastavku svoje izjave Krivić je rekao:

- S tim u vezi smatramo da je OHR, visoki predstavnik gospodin Kristijan Šmit, ali i oni koji su prije njega obnašali tu dužnost, trebao mnogo ranije nametnuti odluke koje se tiču tehničkih promjena Izbornog zakona BiH, a sve kako bi imali pošteno proveden izborni proces. I sada smatramo da je to potrebno uraditi i da se konačno prestane skrnaviti izborna volja građana BiH putem krađe glasova i zloupotreba izbornog procesa.

Međutim, što se tiče nametanja odluka kada je u pitanju popunjavanja Doma naroda Federacije BiH, a koje bi negativno utjecale na biće Bosne i Hercegovine prema modelima koji se najavljuju u javnosti, potpuno je neprihvatljivo.


Stoga, pozivamo gospodina Šmita da pokaže više razumjevanja u odnosu na položaj Bošnjaka u BiH, da ne nastavlja dodatno nacionalističko urušavanje našeg političkog sistema.

U ovom periodu do izbora, OHR treba izmijeniti Izborni zakon BiH u tehničkom dijelu, odnosno u dijelu poboljšanja standarda izbornog procesa, a sve druge odluke prolongirati nakon izbora i ostaviti prostor političkim predstavnicima u BiH da se kroz dijalog i dogovor nađe zadovoljavajuće rješenje koje neće biti u sukobu s demokratskim principima svih modernih zemalja svijeta - zaključio je Krivić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.