DANAS U 19 SATI

PDA se pridružuje protestima ispred OHR-a: Najavljene odluke vode ka novim krizama i etničkim podjelama

Ponuđeno rješenje ne vodi nikakvim deblokadama niti bilo kakvom poboljšanju odnosa i stvaranju povjerenja, rekla je predsjednica PDA Elzina Pirić

Predsjednica PDA Elzina Pirić. Arhiva

H. J. I.

25.7.2022

Dervo Sejdić  jučer je pozvao na proteste protiv odluke visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christian Schmidt) da izmijeni Izborni zakon BiH.

Sa prvobitnog termina u 11:55 sati, Sejdić je najavio okupljanje zajedno sa ostalim organizatorima, u 19 sati.

Pokret demokratske akcije (PDA) pridružuje se pozivima građana Bosne i Hercegovine da izađu na mirne proteste. 

- Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine, bez obzira na stranačku, vjersku i nacionalnu pripadnost, da danas u 19 sati ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, kao i u drugim gradovima, mirnim protestom izraze nezadovoljstvo i protivljenje najavljenim odlukama visokog predstavnika, koje vode ka novim krizama i etničkim podjelama - naveli su u saopćenju.

Predsjednica PDA Elzina Pirić ranije je rekla kako su razočarani najavama iz OHR-a, te smatraju da bi navodni nacrt izmjena izbornog zakona u verziji visokog predstavnika bila konačna legalizacija etničkog čišćenja i diskriminacija prema jednom narodu, ovaj put najbrojnijem narodu.

- Ponuđeno rješenje ne vodi nikakvim deblokadama niti bilo kakvom poboljšanju odnosa i stvaranju povjerenja - rekla je Pirić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.