NEBULOZNE TVRDNJE

Kradljivac mandata opet uhvaćen u laži: Arapović lažno optužio SBB i NiP

I prije održavanja njegove konferencije i NiP i SBB pozvali su građani na protest, a i ranije su već izrazili otvoreno neslaganje s navodnim rješenjem Kristiijana Šmita (Christian Schmidt) glede Izmjena izbornog zakona

Adis Arapović. Arhiv

Piše: D. H.

25.7.2022

- U ime interese zbog sutrašnje vlasti s HDZ-om pokušavaju sakriti svoju očiglednu podšrku onome što radi OHR. Tu primarno mislim na NiP i na SBB – izjavio je jutro na press konferenciji Adis Arapović, lider neke stanovite stranke „Zeleni“.

S obzirom da je Arapović ovo izgovorio na press konferenciji koja je bila počela u 11:00,  je izgovorio grubu i potpunu laž. Naime, prije održavanja konferencije i NiP i SBB pozvali su građani na protest, a i ranije su već izrazili otvoreno neslaganje s navodnim rješenjem Kristiijana Šmita (Christian Schmidt) glede Izmjena izbornog zakona. Da li je Arapović samo neiformisan ili samo zlonamjeran ili oboje istovremeno, potpuno je nevažno, jer smo od njega već navikli na neistine i manipulacije te potpuno odsustvo bilo kakve političke dosljednosti. 

Inače, prije osnivanje vlastite stranke Adis Arapović je u SBB došao nakon što mu se tzv. nevladin sektor zahvalio na saradnji. Na listi za Federalni parlament nije uspio da izbori direktan plasman ličnim glasovima, kao ni njegova supruga na državnom nivou. Odluka da napusti SBB pak nije ponukala Arapovića da bude barem toliko pošten da vrati kompenzacijski mandat od ove stranke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.