NA MOSTU IVE ANDRIĆA

Transparent "Niste dobrodošli" u Trebinju: Kome smetaju "Karne" i LGBT?

Ko je i kada postavio ovaj transparent te bendu i LGBT populaciji poslao ovu poruku, nije poznato

Transparent koji je osvanuo u Trebinju. Direkt portal

H. J. I.

25.7.2022

Transparent na kome ćirilicom piše "Niste dobrodošli" sa precrtanim znakom bh. benda "Karne" i precrtanom LGBT zastavom okačen je na mostu Iva Andrića u Trebinju. 

Ko je i kada postavio ovaj transparent te bendu i LGBT populaciji poslao ovu poruku, nije poznato.


PU Trebinje: Nije bilo nikakvih prijava

Kako su se "Karne" i LGBT populacija našli ispod znaka zabrane ne znaju ni u trebinjskoj policiji. Kako su Rekli u Policijskoj upravi (PU) Trebinje, nije bilo nikakvih prijava kada je u pitanju transparent na mostu.

Naime, bend "Karne", čiji je vokal i gitarista Trebinjac, scenarista Feđa Isović, nastupio je sinoć na platou ispred Male džamije u Starom gradu u Trebinju.

Dok je trajao koncert grupa muškaraca je ispred obližnjeg lokala razvila trobojku i u jednom trenutku su zapjevali stihove"“Od glave Zete do grada Spuža, krvavi lanac vojske se pruža".

U policiji kažu da je sve proteklo mirno i bez incidenata te da nije bilo nikakvih prijava, prenosi Direkt portal.


Isović nije želio da komentariše

Primjetna je bila policija u pojačanom sastavu, ali, kako sU pojasnili, tako je uvijek kada se u gradu održava neki koncert.

Naime, na transparentu je precrtana LGBT zastava, a onaj ko je postavio transparent je vjerovatno aludirao na događaj iz 2019. godine kada je Feđa Isović na prvoj bh. povorci ponosa istakao transparent na kome je pisalo "Требиње" te na taj način, kako je tada obrazložio pokazao da i u Trebinju postoje ljudi koji podržavaju LGBT populaciju.

Isović danas nije želio ništa da komentariše.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.