REAKCIJE

Ivana Marić: Neću izaći večeras na proteste, OHR i Šmit su uradili više za bh. građane od aktuelnih političara

Više vjerujem u njihovu dobronamjernost, jer su domaći političari pokazali koliko su im građani i njihova prava nebitni, istakla je Marić

Marić: Izaći ću na proteste koje opozicija organizuje protiv korupcije. Arhiva

H. J. I.

25.7.2022

Ispred zgrade OHR-a večeras u 19 sati su zakazani mirni protesti povodom najavljene odluke visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt) u vezi s izmjenama Ustava Federacije BiH i Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

- Neću izaći na proteste jer su OHR, Šmit i administracije Njemačke, SAD, UK i drugih država, koje stoje iza ove odluke, uradila više za BiH i njene građane, nego svi ovi aktuelni političari zajedno. Više vjerujem u njihovu dobronamjernost, jer su domaći političari pokazali koliko su im građani i njihova prava nebitni - napisala je Ivana Marić na Facebooku.

- Izaći ću na proteste koje opozicija organizuje protiv korupcije, za sniženje cijena, za smanjenje plata političara, za smanjenje akciza na gorivo, izgradnju auto-puta, za neovisnost pravosuđa, smjenu funkcionera sa lažnim diplomama... Ali oni to nećete organizovati jer nije seksi i jer neće sebi da skaču u usta.

Hoće li tražiti zatvaranje OHR-a jer su ih optužili za fašizam, nacionalizam, islamofobiju, diskriminaciju, legalizaciju etničkog čišćenja? Neće valjda dozvoliti da takvi "neprijatelji" BiH ostanu tu. Zapitajte se zašto to neće uraditi - zaključila je Marić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.