OGLASIO SE NA FACEBOOK-U

Zahiragić o incidentu na protestima: Sramotno dobacivanje Šefiku Džaferoviću

Moram biti iskren, Radončić je jedini od njih govorio kako se član Predsjedništva treba obratiti, rekao je

Haris Zahiragić: On je desna ruka Fuada Kasumovića. N1: SCREENSHOT

S. S.

25.7.2022

Haris Zahiragić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, se oglasio na društvenim mrežama povodom incidenta koji se desio na protestima kada se htio obratiti Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

- Nermin Nikšić je želio da se obrati, ali osobe koje su držale mikrofon nisu dopustile ni njemu, ni bilo kojem drugom političaru. Rekli su da će dozvoliti obraćenje samo Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću - članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, što je logično. Šefik Džaferović je sam, bez ikakve pompe, prišao i rekao da će se obratiti OHR-u i visokom predstavniku - poručio je Zahiragić.

Dobacivanje prilikom obraćanja

Kako kaže, neposredno pored mikrofona, u prvom redu, bili su prisutni funkcioneri stranaka okupljenih oko Bećirovića.

- Nakon što je Šefik Džaferović uzeo mikrofon, članovi i funkcioneri tih stranaka počeli su se derati i dobacivati. Najglasniji u tome je bio predsjednik SDP-a Nikšić i ljudi oko njega poput Adnana Štete, kao i Fuad Kasumović. Moram biti iskren, Radončić je jedini od njih govorio kako se član Predsjedništva treba obratiti. Nakon što nisu dobili efekat koji su željeli, napustili su proteste demonstrativno - navodi Zahiragić.

Sramotno je, smatra Zahiragić, to kakvo nepoštovanje su iskazali prema članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine - bez obzira iz koje stranke on dolazi.

O incidentu

- Time su, zapravo, iskazali nepoštovanje prema svojoj državi koju bi da vode. Time su, zapravo, iskazali nepoštovanje prema sebi samima. Kako očekivati da nas drugi poštuju? Tužan sam zbog ovoga čemu sam svjedočio, posebno jer je danas dan u kojem smo svi trebali pokazati ozbiljnost i jedinstvo. Bilo kako bilo, ako izuzmemo političare, građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine pokazali su danas da neće mirno gledati pokušaje daljnje podjele naše Domovine, a to je najvažnije - piše Zahiragić.

Za kraj je prokomentarisao i incident:

- Pojedini mediji, a prije svih N1, su prenijeli informaciju da sam se ja posvađao sa "borcem Armije RBiH", međutim prava istina je da sam reagovao na primitivne ispade i uvrede izvjesnog Smaje Dogloda, desne ruke Fuada Kasumovića - o čijem liku i djelu sam dobio poruku odmah nakon teksta N1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.