SPAKOVAO KOFERE

Sandi Begić nakon pet godina rada u hitnoj službi napušta posao: "Lijepo će biti u Njemačkoj"

Živi i zdravi bili, poručio je Begić

Sandi Begić. FACEBOOK

Piše: A. O.

27.7.2022

Još jedan mladić pakuje kofere i odlazi iz BiH u potrazi za boljom budućnošću u Njemačkoj, a riječ je o Sandiju Begiću koji je bio uposlenik u Službi hitne medicinske pomoći Bihać.

Sandi Begić radio je pet godina u ovoj ustanovi, gdje je kako navodi tokom rada bilo ljubavi, stresa, smijeha, dobrog i lošeg, prijateljstva.


Sjećanje na kolege

- Nije uvijek bilo lako. Ali.... Danas biram da zaboravim nepravdu, bahatost, nekolegijalnost, podmetanja, tračeve i sve ostale negativne stvari koje se dešavaju na svakom radnom mjestu. Onima koji su se tim stvarima služili, neka ta djela služe na čast i neka o njima govore. Živi i zdravi bili - poručio je Begić na Facebooku.

Dodao je da bira da pamti i sa sobom ponese ono najbolje što BiH, Bihać i sama hitna služba imaju da ponude. Kaže da sjećanja na kolege i kolegice koji su uvijek bili tu da pomognu, kojima ništa nije bilo teško - ni za pacijenta, a ni za kolegu.


Nema zaborava

- Moju smjenu, na čelu sa "šeficom" - vi se tek ne zaboravljate. Niste zaslužili da vas ikad zaboravim. Vas posebno volim i mnogo vam dugujem. Dobro je poznata činjenica da sa mnom često nije lako, ali vi ste znali - i trpjeli me sve ove godine. Vidjet ćemo da li će mi moj dugačak jezik napraviti problem u nekoj drugoj sredini. Hvala, moji ljudi.

Dodao je da će mu lijepo biti u Njemačkoj, ali volio bi da sve prijatelje, kolege može spakovati u kofer i ponijeti sa sobom. 

- Vidjet ćemo se još svakako! Za kraj, još jedna zvučna i svjetlosna u bihaćkoj noći - napisao je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.