DOM NARODA FBIH

Jasmin Mahmuzić ponovo izabran za direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Izabran je i Upravni odbor Agencije za bankarstvo, a njeg će činiti Ivanka Galić, Samir Bakić, Ivan Brkić, Haris Jahić, Jasmin Halebić

Jasmin Mahmuzić. AGENCIJE

Piše: S. S.

28.7.2022

Delegati u Domu naroda Federacije BiH su imenovali za direktora Agencije za bankarstvo Federacije BiH Jasmina Mahmuzića, aktuelnog direktora ove Agencije, a za njegovu zamjenicu je izabrana Dubravka Bošnjak.

Mandat direktora i zamjenice će trajati četiri godine.  Jasmin Mahmuzić je dobio podršku 39 delegata, tri su bila suzdržana, a jedan protiv, dok je za imenovanje Dubravke Bošnjak glasalo 37 delegata, tri su bila suzdržana, a jedan protiv.

Pismo MMF-a

Izabran je i Upravni odbor Agencije za bankarstvo, a njeg će činiti Ivanka Galić, Samir Bakić, Ivan Brkić, Haris Jahić, Jasmin Halebić. Upravni odbor je podržan od strane 41 delegata, a tri su bila suzdržana. Mandat članova Upravnog odbora će trajati pet godina.

Važnost usvajanja ovih prijedloga je bila zbog pisma MMF-a da se ovo pitanje što prije riješi.

Diskusija Elmedina Konakovića

Za diskusiju se javio delegat Elmedin Konaković (NiP):

- Zanima me par informacija, pošto vas i pozicije nema ni za remija, pa mi iz opozicije moramo spašavati dnevni red i glasati, ali shvatamo ozbiljnost situacije, shvatamo i problem sa MMF-om ukoliko ovo danas ne imenujemo, a ovo su vaša kadrovska rješenja. Poučeni vašim kadrovskim rješenjima od ranije mi bi najradije napustili ovu salu i ne bi ni glasali, ali shvatamo ozbiljnost situacije, pa će ovakva konstruktivna opozicija vjerovatno podržati ozbiljnost situacije. Zanima me kako se ovi ljudi smjenjuju? Da li će oni ostati pet godina ili ih možemo smijeniti kada preuzmemo vlast, upitao je Konaković te konstatovao da niko iz Vlade nije došao tu, a premijer za to vrijeme planinari i smišlja Facebook statuse u kojem će ga kritikovati.

Elmedin Konaković nije dobio odgovor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.