U TRŽNOM CENTRU U SARAJEVU

Bahati vozač zauzeo dva mjesta na parkingu, od kojih je jedno predviđeno za invalide

Ne samo da je vozilo parkirano ukoso i to zauzimajući dva parking mjesta, nego je jedno od ta dva mjesta rezervirano za osobe sa invaliditetom da mogu izaći iz vozila i lakše doći do lifta - napisao je Cvitanušić

Bahati vozač zauzeo dva mjesta na parkingu. FACEBOOK: TOMISLAV CVITANUŠIĆ

S. S.

29.7.2022

Bosanskohercegovački triatlonac i alpinista Tomislav Cvitanušić ukazao je na društvenim mrežama na još jedan slučaj takozvanih "parking papaka" u Sarajevu. Nemarni građanin je parkirao automobil u jednom tržnom centru na mjestu predviđenom za invalide.

- Današnji, a vjerovatno i ovogodišnji, pobjednik takmičenja u parking bahatosti u Importanne Centar Sarajevo je vozač ili vozačica vozila sa fotografije Nissan, reg. tab. E51-O-130. Ne samo da je vozilo parkirano ukoso i to zauzimajući dva parking mjesta, nego je jedno od ta dva mjesta rezervirano za osobe sa invaliditetom da mogu izaći iz vozila i lakše doći do lifta - napisao je Cvitanušić.

Navvodi da je bahatost stav koji precjenjuje vlastitu vrijednost ili vlastite vještine. 

- Podrazumijeva drskost i prezirno ponašanje prema drugima, pa makar to bile i posobe sa invaliditetom. Za razliku od ponosa, bahatost karakteriše pokušaj osobe da uzme više nego što joj pripada. Bahatost, arogantnost, oholost je ponašanje prisutno u svim društvenim slojevima, od onih bez znanja i obrazovanja, do onih koji imaju akademske titule, od najsiromašnijih do najbogatijih. Brojne životne situacije prilike su za iskazivanje bahatosti, koja je često na štetu drugoga. Kako izaći na kraj sa bahatim ljudima? Bahate ljude treba raskrinkati, znati prepoznati. Oduprijeti se. Ali ne smijemo to činiti bahato, da sami ne postanemo takvi - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.