KORISNE INFORMACIJE

Vozači se pozivaju na strpljenje: Na ovim graničnim prijelazima jutros su zabilježene gužve

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h

E. Ć.

30.7.2022

Pojačan promet vozila na pojedinim graničnim prijelazima. Screenshot

Kolovoz je ovoga jutra zbog kiše mokar ili vlažan u sjeverozapadnim krajevima, pa vozače pozivamo na pojačan oprez, navode iz BIHAMK-a.

- U toku su radovi na vijaduktima Klopče i Klopačke Stijene na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prijelazu Velika Kladuša, kao i na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Deleuša, Hum i Zupci.

I na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.