JASNA PORUKA

Ambasada SAD: Čović i HNS su licemjerni, ništa od teritorijalne reorganizacije BiH

Odbacujemo nove geografske podjele unutar i prema suverenoj državi BiH, uključujući stvaranje trećeg entiteta, i ponavljamo našu opredijeljenost za BiH kao jednu zemlju sa dva entiteta, tri konstitutivna naroda i ostalima, poručili su

Marfi: Stav Sjedinjenih Američkih Država u pogledu suvereniteta, teritorijalnog integriteta i multietničkog karaktera BiH je dobro poznat i ostaje nepromijenjen. Avaz

Piše: H. J. I.

30.7.2022

Licemjerno je da Dragan Čović i HNS kritiziraju zapaljivu retoriku drugih političkih lidera dok u istom dahu prijete “institucionalnom i teritorijalnom reorganizacijom” BiH, poručili su iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

- Stav Sjedinjenih Američkih Država u pogledu suvereniteta, teritorijalnog integriteta i multietničkog karaktera BiH je dobro poznat i ostaje nepromijenjen. Odbacujemo nove geografske podjele unutar i prema suverenoj državi BiH, uključujući stvaranje trećeg entiteta, i ponavljamo našu opredijeljenost za BiH kao jednu zemlju sa dva entiteta, tri konstitutivna naroda i ostalima.

Visoki predstavnik Šmit dao je strankama šest sedmica da se uključe u dijalog radi rješavanja hitnih pitanja funkcionalnosti i podjele vlasti. Vrijeme stranaka bi najbolje bilo utrošeno na to, umjesto na antidejtonske prijetnje i razmjenjivanje zapaljivih optužbi - naveli su iz ambasade SAD.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.