GRADONAČELNICA SARAJEVA

Karić sa Sančezom: Izrazili uvjerenje u unaprijeđenje bilateralnih veza Sarajeva sa pobratimskim gradovima Madridom i Barcelonom

Španski premijer se ranije danas sastao sa članovima Predsjedništva BiH, a na aerodromu u Sarajevu ga je dočekala ministrica vanjskih poslova Bisera Turković

E. Ć.

30.7.2022

Karić sa Sančezom: Izrazili smo uvjerenje u unaprijeđenje bilateralnih veza između BiH i Kraljevine Španije. Facebook

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ugostila je u sarajevskoj Vijećnici premijera Španije Pedra Sančeza (Sanchez) koji je danas stigao u glavni grad BiH. 


- Ovo je bila izvanredna prilika da se u ime Grada i građana Sarajeva zahvalim prijateljima iz Španije na značajnoj podršci u obnovi Vijećnice, koja je ponovo „rođena“ 9. maja 2014. godine, na Dan Evrope i pobjede nad fašizmom.

Izrazili smo uvjerenje u unaprijeđenje bilateralnih veza između BiH i Kraljevine Španije, te bh. prijestolnice sa pobratimskim gradovima Madridom i Barcelonom. Želimo da zajedno gradimo i svjedočimo boljoj i prosperitetnijoj evropskoj budućnosti - poručila je Karić.

Španski premijer se ranije danas sastao sa članovima Predsjedništva BiH, a na aerodromu u Sarajevu ga je dočekala ministrica vanjskih poslova Bisera Turković. Sančez će u okviru posjete našoj zemlji obići i Mostar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.