JUTROS NA SKENDERIJI

Ministar Šteta i Vlada KS bez komentara o trolejbusu s kojeg je pao dio na automobil: Srećom nije bilo povrijeđenih

Ako je vozilo registrovano i prošlo tehnički pregled zakonski je ispravno, navode iz KUIP-a koji nema nadležnost da ukloni vozilo iz saobraćaja

Ministar Šteta se ne oglašava povodom jutrošnje nesreće. Avaz

H. J. I.

2.8.2022

U Sarajevu se jutros dogodila nova nevolja sa trolejbusima nabavljenim iz Bjelorusije

Naime, na Skenderiji je došlo do nesreće kada je sa trolejbusa, za čiju nabavku se javno hvali Adnan Šteta, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, spao nosač i pao na automobil marke Volkswagen Passat. 


Sa mjesta nesreće. Avaz

Na sreću nije bilo povrijeđenih, ali je načinjena velika materijalna šteta.

Iz KO SDA Sarajevo pozvali su nadležne inspekcijske organe u Kantonu Sarajevo da vozila uklone sa saobraćajnica, dok incidenti s materijalnom štetom ne prerastu u ugrožavanje ljudskih života.


- Jutrošnja nesreća u kojoj je spao nosač novog trolejbusa i razbio šoferšajbu vozila u pokretu, te raniji prizori šlepanja novih trolejbusa, razotkrivaju laži Vlade Kantona Sarajevo, o tome kako su nabavljena "najsavremenija vozila" - naveli su iz KO SDA.


Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove za "Avaz" potvrdili da je u njihovoj nadležnosti utvrditi da li je trolejbus vozio po redu vožnje.

- Ako je vozilo registrovano i prošlo tehnički pregled zakonski je ispravno - navode iz KUIP-a koji nema nadležnost da ukloni vozilo iz saobraćaja.

Vlada Kantona Sarajevo, kao i ministar saobraćaja Adnan Šteta, nisu se oglasili o ovom incidentu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.