NOVI "SLUČAJ ŠEHOVIĆ"

Čolpa najavio kandidaturu velikog umjetnika Safeta Zeca, on za "Avaz" kaže: Nema govora da idem na listu

Ja ću nastaviti da djelujem i pišem kao i ranije za jednu Bosnu i Hercegovinu, prema tome nemam potrebe za političko djelovanje, imam svoju umjetnost, polje na kojem sam moćan, stoga bavljenje političkim opcijama je za mene neprihvatljivo, rekao je

S. Spahić

Safet Zec i Nihad Čolpa

Foto: AGENCIJE


Koalicija Socijaldemokrate BiH - Zeleni pokret, koju predvode Enver Bijedić i Nihad Čolpa, a koju čine i brojne nevladine organizacije, najavila je prije nekoliko sedmica da se na njihovim listama nalaze brojni umjetnici i sportisti, a posebno je iznenadilo ime velikog bosanskohercegovačkog umjetnika Safeta Zeca.

Ipak, kako je rekao Safet Zec za portal "Avaza", on se ne nalazi na kandidatskim listama, iako, kako kaže, podržava ovaj pokret.

Samo sam sa simpatijama pozdravio njihov rad

- Pristao sam da budem dio pokreta, pristao sam na opcije za koje se zalaže široki broj ljudi. Ja imam svoj način djelovanja, ali ne zanima me to da sam u partiji, u političkim grupama - rekao je Zec za portal "Avaza" te dodao:

- Rečeno mi je da je to opći pokret, ja sam za sve ono za šta se svi borimo, a to je da dočekamo taj dan da ova zemlja konačno profunkcioniše. Prema tome nema govora da ja idem na listu, ja sam samo sa simpatijama pozdravio njihov rad, kao što pozdravljam i svako drugo pozitivno nastojanje da učinimo promjene i ono što 30 godina čekamo - rekao je Zec za portal "Avaza".

Bavljenje političkim opcijama je neprihvatljivo

Kako kaže, motiv za podršku pokretu mu je to da je sve u ovoj državi poništeno zahvaljujući zlokobnoj i neljudskoj ideji o razdavajanju.

- Ne želim biti kandidat, to nije moj način djelovanja, ne znam, ne vjerujem da je neko moje ime zloupotrijebio, ali očigledno moje ime nešto znači u tim grupacijama. Ja ću nastaviti da djelujem i pišem kao i ranije za jednu Bosnu i Hercegovinu, prema tome nemam potrebe za političko djelovanje, imam svoju umjetnost, svoje polje na kojem sam moćan, stoga bavljenje političkim opcijama je za mene neprihvatljivo. BiH je potreban opći, masovni pokret za nekoliko stvari koje su suštinske - zaključio je Zec za portal "Avaza".

  • Zeleni pokret najavio kandidaturu Safeta Zeca

    Zeleni pokret najavio kandidaturu Safeta Zeca

    Foto: SCREENSHOT


NA VRH

Podijeli članak na