POTPISANI UGOVORI

Projektima iz Maglaja i Zavidovića podrška više od 1,2 miliona KM

Ukupan iznos za sufinansiranje projekata iz Maglaja iznosi 483.000 KM, saopćeno je iz Vlade FBiH

Sa održanog sastanka. VLADA FBIH

A. O.

4.8.2022

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić danas je s načelnikom Maglaja Mirsadom Mahmutagićem i gradonačelnikom Zavidovića Hašimom Mujanovićem potpisao ugovore za nekoliko projekata iz Zeničko-dobojskog kantona. 

Projekti iz ovih mjesta koji su aplicirali na javni poziv Ministarstva i ispunili sve formalno pravne uslove osigurali su finansijsku podršku od 1.243.000 KM.


Nastavak saradnje

Ministar Martić je s gradonačelnikom Mujanovićem potpisao šest ugovora ukupne vrijednosti 680.000 KM, putem kojih će biti sanirano i asfaltirano nekoliko lokalnih puteva oštećenih u poplavama i klizištima. Riječ je o sanaciji ceste Zavidovići-Dolina-Globarica, rekonstrukciji i asfaltiranju lokalne ceste Donja Lovnica-Gornja Lovnica, rekonstrukciji ceste Kamenica-Mitrovići-Mašica, izgradnji mosta preko rijeke Krivaje u naselje Stog, sanaciji lokalne ceste Zavidovići-Biljačić-Brankovići. Podržan je i projekt iz oblasti utopljavanja zgrada, a radi se i sanacija fasade u JU OŠ Hajderovići.

Ministar Martić je izrazio uvjerenje da će ova finansijska podrška, koja je osigurana iz Budžeta Federacije BiH za 2022. godinu, doprinijeti većoj sigurnosti stanovništva i infrastrukture u ciljanim područjima, kao i održivosti ulaganja u razvoj i oporavak.

Gradonačelnik Mujanović zahvalio je ministru Martiću na dosadašnjoj podršci, te izrazio nadu da će saradnja između Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Grada Zavidovića biti nastavljena.


Potpisan sporazum. VLADA FBIH

Sanacija i uređenje

Također, ministar Martić i načelnik Općine Maglaj Mirsad Mahmutagić potpisali su četiri ugovora za projekate iz ove općine.

U pitanju su sanacija i uređenje crkvenog dvorišta župe sv. Leopolda Mandića, sanacija poplavama i klizištima oštećenog puta Liješnica-Fojnica, sanacija poplavama i klizištima oštećenih lokalnih cesta i uništene infrastrukture u Maglaju, te provođenje mjera energetske efikasnosti u Sportskoj dvorani u Maglaju.

- Ukupan iznos za sufinansiranje projekata iz Maglaja iznosi 483.000 KM. Nadam se kako ćete zahvaljujući ovoj podršci, na kvalitetan način, sanirati postojeća oštećenja nastala uslijed poplava, kao i projekte koji se tiču radova u Crkvi sv. Leopolda Mandića i Sportskoj dvorani u Maglaju - kazao je ministar Martić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.