"NOVOST ZA VAS"

Iz SDP-a odgovorili SDA: Na nerad ste navikli, pa vjerujemo da iz toga proizilaze kritike na ovakav rad

Vaša misija je potpuno jasna - naći mane svemu što se danas radi, širiti lažne optužbe, kako bi prikrili decenijski nerad vaših kadrova

Iz SDP-a odgovorili SDA: Pruga ne kasni nekoliko dana ili mjeseci, ona kasni 27 godina. SDP BiH

H. J. I.

4.8.2022

Sarajevski SDP odgovorio je kantonalnoj organizaciji SDA o saobraćajnim projektima koji se realizuju u Kantonu Sarajevo.

Njih odgovor prenosimo u cijelosti. 

- Saopćenja sarajevske kantonalne organizacije SDA o saobraćajnim projektima u Kantonu Sarajevo najbolje oslikavaju njihovu politiku - politiku površnosti, nemoći i bezizlaznosti.

Vi u SDA nikako da shvatite kako ono što radi ministar Adnan Šteta, ne treba biti problem nijednom stanovniku našeg glavnog grada, zbog dugoročnih vrijednosti koje će ostati i trajati na ponos svih građana.

Problem ne treba biti ni vama.


"Vaša misija je potpuno jasna"

Vaš veliki problem je što niste uradili ništa u proteklih 27 godina da omogućite svima prevoz i saobraćaj dostojan čovjeka, dostojan glavnog grada.

Na nerad ste navikli, pa vjerujemo da iz toga proizilaze kritike na ovakav rad, jer je novost za vas.

Vaša misija je potpuno jasna - naći mane svemu što se danas radi, širiti lažne optužbe, kako bi prikrili decenijski nerad vaših kadrova.

asni Pruga ne knekoliko dana ili mjeseci, ona kasni 27 godina, kao i svi projekti koje je aktuelno Ministarstvo saobraćaja pokrenulo. I bit će završena u ugovorenom roku.

Ono u čemu vi ne kasnite, čak ste i brzi, idete ispred vremena, poput robota vašeg predsjednika Izetbegovića, jesu najave istrage kantonalnog tužilaštva.

Kako je moguće da vi najavljujete i tempirate rad kantonalnog tužilaštva?

Isto pitanje postavljamo i Tužilaštvu KS uz očekivanje da se pokrene interna istraga o političkim zloupotrebama pojedinih tužilačkih struktura, kojim se SDA javno hvali u svom saopćenju.

Nismo se plašili projekata, rokova, ciljeva i podmetanja, ne plašimo se ni stranačkih tužilaca.


"Svaki od ovih projekata pokazao je razliku"

Pruga, nabavka tramvaja i trolejbusa, trolejbuska mreža do Vogošće, pruga do Hrasnice, jeftinije karte, važenje kupona - svaki od ovih projekata pokazao je razliku.

Razliku kako se moglo raditi, kako je moguće mijenjati i kako se radi kad je interes građana na prvom mjestu.

Sve to pokazuje kako je moglo i do sada - a zašto nije, neka vama iz SDA, služi na čast.

To vama iz SDA smeta. Kako to da sad sve to može i pokrenuto je? A kad drugi mogu i hoće onda ih treba popljuvati, kriminalizirati, napadati. Na vašu žalost istina se ne može sakriti.

Građani Sarajeva iz dana u dan vide napredak, a i osjete da postoji neko ko daje sve od sebe da im omogući život kakav zaslužuju stanovnici našeg glavnog grada.

A vi se naviknite, od oktobra ćete u čuđenju gledati kako je slika Sarajeva promijenjena i kakva će tek biti, nakon više od dvije decenije vašeg kasabljenja Sarajeva - naveli su iz SDP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.