VREMENSKA PROGNOZA

U BiH danas vrlo toplo uz obilje sunca, evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice

Najniže jutarnje temperature zraka većinom između 16 °C i 22 °C, na jugu do 25 °C

U Sarajevu najviša dnevna do 35 stepeni. Arhiv

E. Ć.

5.8.2022

Stabilno i vrlo toplo uz obilje sunca očekuje se tokom petka u Bosni i Hercegovini. Svježina u jutarnjim satima moguća je samo u centralnim, a tokom dana u planinskim područjima. Uz visoke temperature tokom dana potrebno je obratiti pažnju i na visok indeks UV zračenja Puhat će slab vjetar pretežno sjevernog smjera u Bosni, a u Hercegovini slabo do umjereno jugo. 

Najniže jutarnje temperature zraka većinom između 16 °C i 22 °C, na jugu do 25 °C. Maksimalne dnevne temperature uglavnom između 31 °C i 36 °C, na jugu zemlje do 39 °C.

U Sarajevu tokom dana pretežno vedro uz malu oblačnost. U jutarnjim satima temperatura zraka oko 17 °C, a najviša dnevna do 35 °C.


Prognoza za petak, subotu i nedjelju. FHMZ

Za subotu se u Bosni najavljuje pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme, na jugu zemlje i vruće. Pred kraj dana uz povećanje oblačnosti na sjeveru zemlje moguć je kratki pljusak kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 17 °C. i 23 °C, na jugu zemlje do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 °C i 38 °C, na jugu zemlje do 40 °C.

U nedjelju se u centralnim područjima, i u Hercegovini očekuje pretežno sunčano i toplo. Na sjeveru zemlje u većernjim satima očekuje se više oblaka uz mogući kraći pljusak kiše. Temperature zraka malo iznad prosjeka ali niže u odnosu na subotu. Minimalne temperatura zraka u bit će u rasponu od 16 °C i 22°C, na jugu zemlje do 25 °C. Maksimalne dnevne temperature između 32 °C i 37 °C, na jugu zemlje do 38°C.

Federalni hidrometeorološki zavod navodi da se u ponedjeljak se nastavlja razdoblje stabilnih vremenskih prilika uz ugodnije temperature u odnosu na prethodne dane, naručito u Bosni. I pored nešto niži temperatura indeks UV zračenja će i dalje biti visok. Najniža temperatura zraka uglavnom između 15 °C. i 21 °C, na jugu zemlje do 24 °C. Najviša dnevna temperatura između 31 °C i 36 °C, na jugu zemlje do 38 °C.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.