NAKON SASTANKA

Dodik: Srebrenica je politički uređena sredina gdje se živi u miru, jednako i Srbi i Bošnjaci

Na sastanku smo analizirali rad načelnika i veoma je važno da skupštinska većina podržava načelnika, mi ćemo nastaviti da podržavamo projekte koji treba da budu realizovani, rekao je

Milorad Dodik na sastanku sa Mladenom Grujičićem. FENA

S. S.

5.8.2022

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je boravio u Srebrenici gdje se sastao sa načelnikom Općine Srebrenica Mladenom Grujičićem i potpredsjednikom Skupštine općine Srebrenica Milošom Milovanovićem.

Nakon sastanka, Dodik je medijima kazao da je Srebrenica stabilna politička struktura.

- Srebrenica danas nije glavna tema i vijest mnogih medija već je to stabilna, politički uređena sredina gdje se živi u miru, jednako i Srbi i Bošnjaci. Načelnik Grujičić zaslužuje da on i njegov tim budu pohvaljeni. Na sastanku smo analizirali rad načelnika i veoma je važno da skupštinska većina podržava načelnika. Mi ćemo nastaviti da podržavamo projekte koji treba da budu realizovani – istakao je Dodik.

Grujičić je kazao da je Srebrenica specifična sredina i da je veoma teško provoditi politiku kao i stvarati bolje uslove za život svih građana.

- Dobili smo podršku, i uz podršku je mnogo lakše. Dobili smo podršku od gospodina Dodika za projekte koji trebaju da se realizuju u budućnosti. Zahvalni smo na podršci za naše projekte koji su od ključnog značaja za razvoj Srebrenice i opstanak stanovništva u našem gradu – kazao je Grujičić.

Potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica Miloš Milovanović je kazao da su Dodika izvjestili o stabilnoj skupštinskoj većini.

- Imamo stabilnu skupštinsku većinu i SNSD-e će da podrži svoje kandidate. Stranačke probleme ćemo rješavati nakon izbora – kazao je Milovanović.

Nakon posjete u Srebrenici, održan je skup SNSD-a i koalicije koja podržava smjenu sadašnjeg načelnika Općine Bratunac Srđana Rankića.

Referendum za opoziv načelnika općine Bratunac Srđana Rankića biće održan u nedjelju, 7. augusta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.