BANJA LUKA

Norveški ambasador razočaran dosadašnjim ponašanjem bh. političara

Naveo je cijeli niz konkretnih, konstruktivnih projekata koje je njegova Vlada spremna podupirati u BiH

Uslikano tokom današnje posjete. Fena

H. J. I.

5.8.2022

Banjalučki biskup Franjo Komarica, zajedno s direktorom Caritasa prelatom Miljenkom Aničićem, primio je norveškog ambasadora u BiH Olava Reinertsena koji je s pratnjom posjetio sjedište Banjalučke biskupije.

Ambasador se zanimao za okolnosti u kojima živi i djeluje biskup zajedno sa svojim saradnicima i drugim pripadnicima svoje biskupije.

Razočarenje ponašanjem bh. političara

Biskup i direktor Caritasa ukratko su upoznali visoke goste o kontinuiranom nastojanju tokom svih ratnih i poratnih godina oko zajedničkog dobra svih stanovnika na području biskupije i cijele zemlje, javlja KTA.

Ambasador Reinertsen se predstavio kao dugogodišnji predstavnik svoj zemlje i evropskih institucija zaduženih za zemlje zapadnog Balkana.

Izrazio je svoje razočaranje dosadašnjim ponašanjem domaćih političara s obzirom na njihovo pomanjkanje svijesti i volje nužnog rada za opće dobro svih stanovnika zemlje, a ne samo za članove vlastite stranke ili vlastitog naroda.

Naveo je cijeli niz konkretnih, konstruktivnih projekata koje je njegova Vlada spremna podupirati u BiH.


Rješavanje ozbiljnih aktuelnih problema

Biskup Komarica je zahvalio ambasadoru na njegovom iskrenom i poštenom pristupu rješavanju ozbiljnih višestrukih aktualnih problema u našoj zemlji.

Napomenu je da ima u zemlji i pozitivnih i voljnih snaga koje su kadre i voljne izgrađivati svoj rodni kraj i svoju domovinu po mjeri svakog normalnog čovjeka.

Pojasnio je kako se on lično i njegovi saradnici u zadnje vrijeme trude posebno oko stasanja Evropskog centra za mir i saradnju u Kući susreta "Marija Zvijezda", na temeljima jedinstvene evropske baštine nekadašnje čuvene trapističke opatije u Banjoj Luci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.