OD 12. AVGUSTA

Sarajevo Film Festival i ove godine u Mostaru

Bosanskohercegovački film Balada rediteljice Aide Begić, koji će svjetsku premijeru imati na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, na programu je 15. augusta

A. Č.
  • Sarajevo Film Festival treću godinu dolazi u Mostar

    Sarajevo Film Festival treću godinu dolazi u Mostar

    Foto: SFF


Sarajevo Film Festival treću godinu dolazi u Mostar. Filmovi iz programa 28. Sarajevo Film Festivala bit će prikazivani u dva termina: u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar (plato Plaza Centra) u 21:30 sati te u kinu Cineplexx Plaza Mostar s početkom u 18 sati.

Program u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar počinje 12. augusta filmom otvorenja 28. Sarajevo Film Festivala: Trougao tuge švedskog reditelja Rubena Östlunda, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva. Trougao tuge, za koji Östlund potpisuje i scenarij, dobitnik je Zlatne palme na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu.

Projekcija filma Alkaras rediteljice Carle Simón bit će održana 13. augusta. U nedjelju, 14. augusta na programu je film As u rukavu Paula Josepha Schradera, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva.

Svjetska premijera

Bosanskohercegovački film Balada rediteljice Aide Begić, koji će svjetsku premijeru imati na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar na programu je 15. augusta. Film Lov Thomasa Vinterberga, s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi, na programu je 16. augusta.

Film Tori i Lokita Jeana-Pierrea i Luca Dardennea bit će prikazan 17. augusta, a Zalazak sunca Michela Franca 18. augusta. Istog dana kada će zabilježiti svjetsku premijeru u Sarajevu, novi film Pjera Žalice Praznik rada bit će prikazan i u Mostaru, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar, 19. augusta.

Ulaznice u prodaji

U Cineplexx Plazi Mostar u terminu u 18 sati, na programu je izbor filmova iz BH film programa. Od 13. do 19. augusta u 18 sati bit će prikazani filmovi: Slike iz života bosanskohercegovačkog filma redatelja Mustafe Mustafića (13. augusta), Djeca sa CNN-a rediteljice Aide Bukvić (14. augusta), Skroz Sarajevo reditelja Nenada Đurića (15. augusta), Foxy heads – Rock u doba izgovora reditelja Damira Pirića (16. augusta), ILLYRICVM reditelja Simona Bogojevića Naratha (17. augusta), Posljednji glasovi reditelja Gorana Dujakovića (18. augusta) i Hotel Sarajevo rediteljice Barbare Cupisti (19. augusta), saopćeno je iz SFF-a.

Ulaznice za sve filmove u Mostaru iz programa Sarajevo Film Festivala u prodaji su online putem na tickets.sff.ba ili se mogu kupiti putem web stranice Sarajevo Film Festivala. Prodaja ulaznica u Cineplexx Plazi Mostar počinje u utorak, 9. augusta svakim danom od 14 do 22 sata.

Cijena ulaznica za BH Film program u 18 sati u Cineplexx Plazi Mostar je 5 KM, a za filmove u 21.30 sati u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar cijena je 7 KM.

Više o temi Sarajevo Film Festival

NA VRH

Podijeli članak na