OD 12. AVGUSTA

Sarajevo Film Festival i ove godine u Mostaru

Bosanskohercegovački film Balada rediteljice Aide Begić, koji će svjetsku premijeru imati na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, na programu je 15. augusta

A. Č.

6.8.2022

Sarajevo Film Festival treću godinu dolazi u Mostar. SFF

Sarajevo Film Festival treću godinu dolazi u Mostar. Filmovi iz programa 28. Sarajevo Film Festivala bit će prikazivani u dva termina: u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar (plato Plaza Centra) u 21:30 sati te u kinu Cineplexx Plaza Mostar s početkom u 18 sati.

Program u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar počinje 12. augusta filmom otvorenja 28. Sarajevo Film Festivala: Trougao tuge švedskog reditelja Rubena Östlunda, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva. Trougao tuge, za koji Östlund potpisuje i scenarij, dobitnik je Zlatne palme na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu.

Projekcija filma Alkaras rediteljice Carle Simón bit će održana 13. augusta. U nedjelju, 14. augusta na programu je film As u rukavu Paula Josepha Schradera, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva.


Svjetska premijera

Bosanskohercegovački film Balada rediteljice Aide Begić, koji će svjetsku premijeru imati na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar na programu je 15. augusta. Film Lov Thomasa Vinterberga, s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi, na programu je 16. augusta.

Film Tori i Lokita Jeana-Pierrea i Luca Dardennea bit će prikazan 17. augusta, a Zalazak sunca Michela Franca 18. augusta. Istog dana kada će zabilježiti svjetsku premijeru u Sarajevu, novi film Pjera Žalice Praznik rada bit će prikazan i u Mostaru, u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar, 19. augusta.


Ulaznice u prodaji

U Cineplexx Plazi Mostar u terminu u 18 sati, na programu je izbor filmova iz BH film programa. Od 13. do 19. augusta u 18 sati bit će prikazani filmovi: Slike iz života bosanskohercegovačkog filma redatelja Mustafe Mustafića (13. augusta), Djeca sa CNN-a rediteljice Aide Bukvić (14. augusta), Skroz Sarajevo reditelja Nenada Đurića (15. augusta), Foxy heads – Rock u doba izgovora reditelja Damira Pirića (16. augusta), ILLYRICVM reditelja Simona Bogojevića Naratha (17. augusta), Posljednji glasovi reditelja Gorana Dujakovića (18. augusta) i Hotel Sarajevo rediteljice Barbare Cupisti (19. augusta), saopćeno je iz SFF-a.

Ulaznice za sve filmove u Mostaru iz programa Sarajevo Film Festivala u prodaji su online putem na tickets.sff.ba ili se mogu kupiti putem web stranice Sarajevo Film Festivala. Prodaja ulaznica u Cineplexx Plazi Mostar počinje u utorak, 9. augusta svakim danom od 14 do 22 sata.

Cijena ulaznica za BH Film program u 18 sati u Cineplexx Plazi Mostar je 5 KM, a za filmove u 21.30 sati u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar cijena je 7 KM.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.