ATRAKCIJA

Peti "Fiat-Fićo fest" u Sarajevu okupio entuzijaste iz cijele bivše Jugoslavije i Italije

Lijepo je da u Sarajevu imamo ovakvu manifestaciju jer je to dobra turistička promocija grada i Bosne i Hercegovine, istakao je Husić

A. Č. / Fena

6.8.2022

Fiat 600 prvi put je predstavljen 1955. na sajmu automobila u Ženevi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Peta međunarodna manifestacija "Fiat-Fićo fest" okupila je danas u Sarajevu zaljubljenike u legendarni Fiatov, a zatim i Zastavin model iz cijele bivše Jugoslavije i Italije. 

Predsjednik Oldtimer kluba Sarajevo Nedim Husić Braco pohvalio je Fićo klub Sarajevo zbog dobre organizacije menifestacije koja je već postala tradicionalna.

- Lijepo je da u Sarajevu imamo ovakvu manifestaciju jer je to dobra turistička promocija grada i Bosne i Hercegovine - istakao je Husić.

Nemanja Nestorović iz Ljakovca u Srbiji prvi put je u Sarajevu na okupljanju ljubitelja Fiće i posebno mu se svidjelo druženje s ostalim entuzijastima.

Izjavio je da posljednje četiri godine vozi Fiću i redovno posjećuje sve slične skupove bez obzira na udaljenost na kojoj se održavaju.

- Volim da putujem, da se družim, volim i stare automobile a najviše Fiću i to me privlači ovakvim manifestacijama - naveo je Nestorović.

Fiat 600 prvi put je predstavljen 1955. na sajmu automobila u Ženevi. "Zastava" je taj model počela proizvoditi također 1955. po licenci Fiata. Automobil fabrike iz Kragujevca nosio je naziv Zastava 750, a prozvodio se sve do 1985. Na području bivše Jugoslavije poznatiji je pod nadimkom Fićo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.